Chec cu vin rosu si ciocolata

11 mai 2017Diva in Bucatarie

Chec cu vin rosu si ciocolata

Chec cu vin rosu si ciocolata reteta diva in bucatarie A

Chec cu vin rosu si ciocolata

Chec cu vin rosu si ciocolata gustos si aromat. Reteta delicioasa de chec cu vin rosu si ciocolata. 

Un chec cu vin rosu si ciocolata este super gustos, aromat, cu o compozitie usor umeda si textura pufoasa.

Mi se pare potrivit sezonului rece, serilor ploiase sau zilelor geroase.

Asta pentru ca ma duce gandul la vinul rosu fiert, aromat de mirodenii.

Avand in vedere ca este la baza un chec cu unt, pornim de la secreteul checului perfect cu unt: cantitatea de oua sa fie egala cu cea a zaharului, fainii si untului.

Toti cei care au incercat acest chec cu vin rosu si ciocolata au fost placut impresionati de gust, dar si de textura checului.

Un alt secret este faptul ca amestecarea completa a ingredintelor se face usor, de jos in sus, pana la omogenizare, doar dupa ce adaugam ultima transa de faina. Acest lucru face la final checul sa fie foarte pufos.

Iar pentru momente de romantism ce va aduc aminte de serile din iarna cu vin fiert si miros de scortisoara in fata semineului, atunci acest chec ar trebui sa fie solutia. Si, mai cred ca poate fi promisiunea unui desert senzational pe care trebuie sa il incercati.

Avand in vedere ca veti regasi in lista de ingrediente coaja rasa de portocale, iar cele din magazin contin substante ce pot face rau organismului, va recomand sa incercati pudra de porocale de la magazinele specializate de mirodenii. Sau puteti pregati iarna, in casa, daca gasiti portocale bio, pe caror plasa scrie ca poate fi consumata coaja. Daca apasati aici gasiti indicatii pentru a face in casa aceasta pudra extraordinar de aromata.

Glazura de ciocolata ii va da un aspect frumos acestui chec cu vin rosu si ciocolata, asa ca nu treceti peste acest aspect.

Va invit sa va inspirati din colectia mea de retete de chec (sper ca voi ajunge la 100 cat de curand).

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec cu vin rosu si ciocolata.

Ingrediente:

4 oua

200 g zahar

1 varf cutit de sare

200 g unt topit si racit

200 g faina

1 lingurita varfuita praf de copt

100 ml vin rosu

100 g ciocolata neagra

15 g pudra de cacao neagra

1 lingurita varfuita pudra de scortisoara

1 lingurita coaja rasa de portocala

Mod de preparare chec cu vin rosu si ciocolata:

Pregatire aluat

Am preincalzit cuptorul la 180°C. Cuptorul meu are functie de ventilatie permanenta.

Pentru inceput am cantarit ouale fara coaja. Aceeasi cantitate o voi folosi pentru unt, zahar si faina.

Am mixat ouale cu un varf cutit de sare timp de 2-3 minute.

Am adaugat zaharul treptat si am mixat inca 10 minute din momentul in care am terminat de pus zaharul.

In continuare am incorporat alternativ untul topit si faina, fara sa omogenizez complet compozitia.

Acesta este momentul in care poate fi adaugat  si praful de copt.

In acest timp am pus la baine-marie vinul rosu si ciocolata neagra.

Au stat pe foc pana s-a topit ciocolata.

Am luat de pe foc si am adaugat cacao, coaja rasa de portocale si scortisoara.

Am amestecat bine.

In continuare am turnat in fir subtire vinul cu ciocolata in aluat, amestecand in acest timp.

Coacere

Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

L-am copt in primele 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi am scazut temperatura la 160°.

L-am mai lasat in jur de 30-40 minute.

Am facut proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt.

L-am scos din forma si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Servire chec cu vin rosu si ciocolata

Dupa ce s-a racit complet poate fi feliat.

L-am decorat cu o glazura de ciocolata topita peste care am presarat fulgi de ciocolata.

Poti sa il lasi si simplu sau sa il pudrezi cu zahar.

Acest chec cu vin rosu si ciocolata poate fi pastrat la temepartura camerei pana la 3-4 zile.

Il vei tine intr-o cutie ce se inchide etans sau acoperit cu un clopot de sticla.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Fabulos, atat de fin și rafinat chiar demn de o Diva 😊 Felicitari .Astazi il fac pentru a treia oară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *