Chec cu vin rosu si ciocolata
Chec cu vin rosu si ciocolata
Chec cu vin rosu si ciocolata, gustos si aromat
Un chec cu vin rosu si ciocolata este delicios, aromat, cu o compozitie usor umeda si textura pufoasa. Mi se pare potrivit sezonului rece, serilor ploiase sau zilelor geroase.
Reteta delicioasa de chec cu vin rosu si ciocolata
Mi se pare potrivit sezonului rece, serilor ploiase sau zilelor geroase.
Asta pentru ca ma duce gandul la vinul rosu fiert, aromat de mirodenii.
Toti cei care au incercat acest chec cu vin rosu si ciocolata au fost placut impresionati de gust, dar si de textura checului.
Sfaturi:
- cantitatea de oua sa fie egala cu cea a zaharului, fainii si untului.
- amestecarea completa a ingredintelor se face usor, de jos in sus, pana la omogenizare, doar dupa ce adaugam ultima transa de faina.
- pe langa scortisoara si pudra de portocala poti adauga si pasta de vanilie
- pudra de coaja de portocale o cumparati din magazinele specializate de mirodenii
Poti face si tu pudra de coaja de portocale in casa, daca gasesti portocale bio, pe a caror plasa scrie ca poate fi consumata coaja.
Daca apesi aici gasesti indicatii, ca sa faci si tu.
Mai multe retete de chec/prajitura cu ciocolata:
- prajitura rapida cu ciocolata si mascarpone
- chec marmorat cu ciocolata alba si neagra
- chec cu ricotta si nutella
Glazura de ciocolata ii va da un aspect frumos acestui chec cu vin rosu si ciocolata, asa ca nu treceti peste acest aspect.
Va invit sa va inspirati din colectia mea de retete de chec (sper ca voi ajunge la 100 cat de curand).
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec cu vin rosu si ciocolata.
Ingrediente:
4 oua
200 g zahar
1 varf cutit de sare
200 g unt topit si racit
200 g faina
1 lingurita varfuita praf de copt
100 ml vin rosu
100 g ciocolata neagra
15 g pudra de cacao neagra
1 lingurita pudra de scortisoara
1 lingurita coaja rasa de portocala
Mod de preparare:
Pregatire aluat
Am preincalzit cuptorul la 180°C. Cuptorul meu are functie de ventilatie permanenta.
Pentru inceput am cantarit ouale fara coaja. Aceeasi cantitate o voi folosi pentru unt, zahar si faina.
Am mixat ouale cu un varf cutit de sare timp de 2-3 minute.
Am adaugat zaharul treptat si am mixat inca 10 minute din momentul in care am terminat de pus zaharul.
In continuare am incorporat alternativ untul topit si faina, fara sa omogenizez complet compozitia.
Acesta este momentul in care poate fi adaugat si praful de copt.
In acest timp am pus la baine-marie vinul rosu si ciocolata neagra.
Au stat pe foc pana s-a topit ciocolata.
Am luat de pe foc si am adaugat cacao, coaja rasa de portocale si scortisoara.
Am amestecat bine.
In continuare am turnat in fir subtire vinul cu ciocolata in aluat, amestecand in acest timp.
Coacere
Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
L-am copt in primele 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi am scazut temperatura la 160°.
L-am mai lasat in jur de 30-40 minute.
Am facut proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt.
L-am scos din forma si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Servire chec cu vin rosu si ciocolata
Dupa ce s-a racit complet poate fi feliat.
L-am decorat cu o glazura de ciocolata topita peste care am presarat fulgi de ciocolata.
Poti sa il lasi si simplu sau sa il pudrezi cu zahar.
Acest chec cu vin rosu si ciocolata poate fi pastrat la temepartura camerei pana la 3-4 zile.
Il vei tine intr-o cutie ce se inchide etans sau acoperit cu un clopot de sticla.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
A iesit foarte bun. Nu ma asteptam, deoarece mi se parea compozitia prea grea ca sa creasca. Felicitari!
Ma bucur ca l-ai incercat si iti place! 🙂
ar putea castiga concursul de la Nestle.
🙂 Nu m-am gandit sa concurez.
Fabulos, atat de fin și rafinat chiar demn de o Diva 😊 Felicitari .Astazi il fac pentru a treia oară.
Multumesc!