Chec marmorat cu ciocolata neagra si alba
Chec marmorat cu ciocolata neagra si alba. Preinalzim cuptorul la 180 ° C. Mixam 4 galbenusuri cu zahar pana devin o spuma, apoi adaugam 1 ou intreg.
Ciocolata este ingredientul meu preferat pentru deserturi. De data aceasta am ales o reteta simpla si rapida pentru un chec marmorat cu ciocolata neagra si ciocolata alba. Pur si simplu delicios!
INGREDIENTE:
(tava 11*20-24 cm)
5 oua
120g de zahar
120 gunt
1 lingura iaurt
170 gfaina
100gciocolata neagra
100 g ciocolata alba
4 linguri lapte
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
PREPARARE:
Preinalzim cuptorul la180 °C. Mixam 4 galbenusuri cu zahar pana devin o spuma, apoi adaugam 1 ou intreg.
Adaugam untul topit si racit si o lingura de iaurt si amestecam.
Incorporam faina amestecata cu praf de copt, apoi mixam albusurile cu un plic de zahar vanilat si le adaugam amestecand usor pana omogenizam compozitia.
Topim la microunde in 2 castroane mai mari cele 2 tipuri de ciocolata cu cate 2 linguri de lapte. Amestecam rapid dupa ce s-au topit si adaugam aluat in cantitati egale in fiecare castron cu ciocolata.
Turnam pe rand aluat alb si aluat maro astfel incat sa cream efectul de marmorat.
Il coacem timp de 45 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
Spor la pregatit chec marmorat cu ciocolata!
Te invit cu drag la concursul meu mistetios….cu ciocolata http://retete-haplea.ro/va-invitam-la-concurs-misterios/
Multumesc!
Delicios si ciocolatos! :-*
Dimensiune tava? Va rog
11*20 cm