Chec marmorat cu mure
Chec marmorat cu mure. Reteta de chec marmorat cu mure este reteta unui chec pufos, extrem de gustos, usor de facut. Culoarea este naturala 100%, fara coloranti.
Reteta de chec marmorat cu mure este reteta unui chec pufos, extrem de gustos, usor de facut. Culoarea este naturala 100%, fara coloranti.
Este un chec frumos colorat, numai bun pentru petrecerile copiilor. Nu-i asa ca fetitele adora movul? Atunci vor adora acest chec marmorat cu mure nu doar pentru gustul delicios, cat si pentru culoarea preferata. Sunt sigura ca nu doar fetitele vor fi incantate de acesta reteta.
Cred ca toate gospodinele au o reteta preferata de chec, pandispan. Este una din cele mai simple si mai ieftina dintre prajituri.
Si, mai cred ca toata lumea a macat macar o data in viata chec marmorat. Eu aici am ales sa schimb culoarea si am optat pentru movul obtinut natural din mure.
Chec marmorat cu mure este deliciul cu care I-am rasfatat pe ai mei profitand de bogatia murelor din tufa din gradina.
Tot cu murele acestea am facut si aceasta prajitura cu topping crocant, una din cele mai simple si mai delicioase prajituri cu mure. Le-am pus si intr-un chec cu iaurt si fructe de padure, spuma de mure, tort fara coacere cu iaurt si fructe de padure, briose sau cheesecake. Le gasiti pe toate postate intr-o singura postare de retete cu mure, pe care o puteti accesa dand click aici.
Puteti schimba murele cu zmeura (caci este si ea in sezon) si veti obtine un chec la fel de frumos si gustos.
Mi-ar fi placut sa va arat reactia finutei mele Mara, cand a mancat o felie din acet chec. Ii place movul si ideea ca il poate regasi si intr-un chec. O mancat felia de chec rapid. I-am pus jumatate la pachet, sa poata savura acest chec si acasa, dupa ce termina de mancat la pranz ce ii punea mama ei in farfurie, desi nu cred ca se punea problema sa fie un copil mofturos.
Acum va las sa pregatiti reteta, asa ca va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec marmorat cu mure:
INGREDIENTE:
4 oua (separam albusul de galbenus)
220 g zahar tos
1 praf de sare
1 plic praf de copt
200 g faina + 3 linguri faina
50 ml ulei
2 linguri apa rece
200 g mure
1 lingura suc lamaie
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
Cum se face reteta de chec marmorat cu mure:
Pentru inceput am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul. Le-am mixat pana am obtinut o spuma foarte tare, ca pentru bezele, apoi am oprit mixerul si am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, amestecand usor cu o lingura sau o spatula, de jos in sus, dupa fiecare ingredient in parte. Am incorporat faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Am adaugat apa rece si coaja rasa de lamaie.
Am spalat murele, apoi le-am pasat, am strecurat sucul lasat de acestea, incercand sa scot si pulpa fructelor pasate, astfel incat in sita sa ramana doar semintele. pentru acest lucru am folosit o sita foarte deasa.
Am pus aproximativ 1/4 din aluat intr-un castron si l-am amestecat cu sucul de mure, apoi am adaugat 3 linguri de faina astfel incat cele doua compozitii sa aiba aceasi consistenta. In loc de faina se poate pune si amidon.
Am pus in tava tapetata cu hartie de copt un rand din aluatul alb, apoi aluatul mov. Am acoperit cu aluatul alb, peste care am pus iar un strat mov, si am terminat cu cel alb.
Am amestecat cu un cutit sau un bat de frigaruie pentru a crea efectul de marmorat. Am copt checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute. Puteti face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. In acest caz il scoateti si puneti pe un gratar sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar.
Eu l-am lasat simplu.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Se pare ca-n acest week-end am mers pe aceeasi idee de desert. Pup si o saptamana frumoasa!
DA!!!
Ce idee faina!!! Cu mure intregi mi-ar fi trecut prin cap, dar cu sirop de mure.. nu 🙂
Mi s-a parut mai dragut asa…