O prajitura rapida, usor de preparat, pe care o puteti face cu mure sau, alte fructe de padure. Atat de simplu de facut, incat va garantez ca o veti mai face!
INGREDIENTE:
4 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 praf de copt
1 praf de sare
1 cana de mure – atat am avut in gradina, dar puteti pune mai multe
Pentru topping:
100 g unt
250 g faina
100 g zahar
PREPARARE:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Presaram murele peste aluat si pornim cuptorul la 180°C sa se incalzeasca.
In acest timp pregatim partea de topping, care este un aluat sfaramicios, prin amestecarea cu mana a ingredientelor.
Il punem peste mure si apoi dam prajitura la cuptor pentru 45-50 de minute. Vom face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.
Puteti sa o serviti cu putina frisca sau sirop de fructe de padure.
Pofta buna!
Harnicuta si in WE!Vreau si eu pentru ca stau ff prost cu fructele de padure!Te pup si o zi buna sa ai!
Iti pastrez o portie Teo! Pupici
Ce bunatate Cristina! Imi plac murele! O praji de nota 10+! Puup!
Delicioasa prajiturica.
Multumesc Adela! Te pup si eu
Multumesc Criss!
Ce minunatie ! ador fructele de padure !
Daca e cu mure sigur e pe placul meu!pupici!
Multumesc Antonina! Si mie imi plac, asa ca mi-am pus cateva tufe in gradina.
Multumesc flory! Pupici si weekend placut!
O bunatate prajiturica!!! Zilele trecute am folosit mure la o reteta. Delicioase!
Multumesc Licuta!
foarte buna! am facut-o in seara asta, chiar acum savurez prima felie 🙂
Multumesc, Narcisa!