fbpx

RETETE RECENTE

BRIOSE PUFOASE CU MURE SI MIGDALE

August 10, 2019 | CATEGORIA

Briose pufoase cu mure si migdale sunt delicioase, se pregatesc usor si rapid. Briosele sunt desertul simplu, iubit de toti copiii, dar si de adulti, ce poate fi pregatit in maxim 45 minute chiar si de un incepator in ale gatitului.

Ce poate fi mai bun decat sa ii rasfatam pe cei dragi cu deserturi de casa, realizate cu ingrediente proaspete?

Murele sunt in sezon, asa ca profit de faptul ca am in curte doua tufe. Una cu fructe mari, dar putine pentru ca se afla la umbra unui mar si o tufa cu fructe mai mici dar multe, ce nu se coc in acelasi timp.

Acest lucru nu ma deranjeaza, pentru ca ma bucur de ele mai mult timp.

Pentru cei care nu au mure in gradina am o veste buna: le pot cumpara la un pret destul de mic in aceasta perioada (se gasesc in supermarketuri si in piete).

Daca nu gasiti mure puteti folosi si alte fructe de padure (zmeura sau afine).

Avand in vedere ca multa lume indrageste briosele, m-am gandit sa va propun sa incercati si reteta mea de briose pufoase cu mure si migdale. Le puteti manca la micul dejun, pe post de gustare, la desert, le puteti lua cu voi in drumetii, fara riscul de a se strica. In plus, hartiuta in care se coc este perfecta pentru a nu ne murdari pe maini.

Termenul de briose este preluat in Romania pentru ceea ce este cunoscut in toata lumea sub denumirea de muffins. Termenul de briosa vine din franceza de la un alt produs de patiserie, realizat din aluat dospit (cu drojdie), ca un cozonac.

Am pregatit si eu o briosa ce respecta termenii din cofetarie/patiserie, iar aceasta este prezentata in acest link. 

Dar, pentru ca toata lumea in jurul meu a inlocuit termenul de muffins cu briosa, incerc sa raman in tendinte, sa stiti ce veti cauta pe blog. Dar, sa stiti ca am si multe retete de muffins. Daca diferenta intre muffins si briosa este clarificata, voi aminti aici si de cupcakes. Acestea sunt muffins acoperite cu topping-uri din diverse creme.

Daca va plac murele va invit sa descoperiti colectia mea de retete cu mure– gasiti aici retete de chec marmorat cu mure, cel mai bun cheesecake cu mure, prajituri, briose, spuma si, daca timpul imi va permite sper sa mai fac inca doua retete in urmatoarea perioada.

Pana atunci va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru briose pufoase cu mure si migdale.

INGREDIENTE:

(pentru 10 buc. mari)

100 g mure

2 oua

120 g zahar pudra

1 plic zahar vanilinat

100 ml lapte

100 g unt topit si racit

200 g faina

30 g faina migdale

30 g fulgi migdale – pentru aluat

5 g praf de copt

2 picaturi esenta naturala de migdale – optional

2 linguri fulgi migdale pentru decor (15-20 g)

 

PREPARARE:

Am topit untul, dar fara sa il las sa fie foarte lichid, apoi l-am lasat sa se raceasca. Observati in poza 3 a etapelor de pregatire consistenta untului.

Am cules murele coapte, apoi le-am spalat si le-am lasat sa se usuce, apoi am pornit cuptorul pe ventilatie la 180°C.

Intre timp am mixat ouale cu zaharul pudra si cel vanilat pana au devenit cremoase si si-au dublat volumul.

Am adaugat laptele si am omogenizat compozitia.

Am turnat untul racit (asa cum se observa in  poza are consistenta pe jumatate lichida), am amestecat, apoi am incorporat faina, faina de migdale, praful de copt, iar la final fulgii de migdale.

Am umplut cu aluat formele de briose tapetate cu hartie de copt pana la 3/4 din volumul acestora, am pus una sau doua mure in fiecare briosa (in functie de marimea fructelor), apoi am decorat cu fulgi de migdale.

Am copt briosele cu mure si migdale timp de 20 minute (pot fi si 25 minute – in functie de puterea cuptorului din dotare), am facut proba cu scobitoarea, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Pe cat de simplu se pregatesc, pe atat de rapid se vor manca, asa ca va invit sa le pregatiti si voi.

Daca va plac retetele simple va invit si pe canalul meu de YouTube.

Va astept si pe Instagram.  

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *