Rosii cu ardei si usturoi pentru iarna
Rosii cu ardei si usturoi pentru iarna
Rosii cu ardei si usturoi pentru iarna
Rosii cu ardei si usturoi pentru iarna la borcan
Aceste rosii cu ardei si usturoi pentru iarna sunt perfecte pentru a fi folosite la diverse mancaruri.
De exemplu: saramura de crap sau varza calita cu ciolan afumat, dar si la diverse ciorbe sau alte preparate cu sos.
Amintiri din copilarie
Imi aduc aminte ca am pregatit intr-o iarna geroasa, cu zapada pana la genunchi, cea mai buna ciorba de oase.
Am pus cateva linguri din aceste rosii cu ardei si usturoi, langa restul legumelor, dupa ce au fost calite.
Era tare gustoasa, calda si putin picanta, iar ciorba aceasta a pus sangele in miscare si ne-a incalzit rapid dupa cateva ore de dat la zapada.
In timp ce restul vecinilor stateau sa se uite cum ninge, doar eu cu fratele meu si vecinele mele ne-am dus sa facem partie la scara blocului.
Cred ca aveam 17-18 ani pe atunci, iar treaba aceasta era mai mult o joaca pentru noi.
Eram trei fete si un baiat, in timp ce vecinii mei (barbatii) se ascundeau in spatele perdelelor si ne priveau multumiti ca pot iesi din scara fara sa se umple de zapada.
In timp ce noi credeam ca le dam o lectie, acestia erau doar bucurosi ca s-au gasit cativa fraieri care sa faca treba pentru toata lumea.
Singura persoana „miscata” de gestul nostru a fost vecina de palier care ne-a rasplatit cu o ciocolata.
Reteta de rosii cu ardei iute si usturoi pentru iarna pastreaza aroma verii, gustul bun al rosiilor carnoase si coapte.
Pentru aceasta reteta nu am folosit conservant, asa ca avem o reteta de conserva 100% naturala.
Preparare acestei conserve cu pulpa de rosii cu ardei iute si usturoi este simpla, foarte usor de pregatit.
Conservare rosii cu ardei si usturoi
Puteti inlocui, in functie de gusturi si viitoare destinatii pentru aceasta patrunjelul cu busuioc daca il folositi in mancaruri / tocanite sau leustean proaspat pentru ciorbe.
Am avut grija ca rosiile folosite sa fie coapte, carnoase si sanatoase.
In momentul in care m-am apucat de pregatit rosiile am pus si borcanele cu capace sa se sterilizeze in cuptor, urmand sa imbuteliez rosiile imediat cum termin pregatirea lor.
Se pastreaza in loc foarte racoros (pivnita, beci, camara, chiar si in frigider in cutia legumelor), fara sa cada lumina zilei peste borcane!
Daca vreti sa pregatiti si alte conserve cu rosii va invit sa incercati retetele de
Acum va las sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru rosii cu ardei si usturoi pentru iarna:
Ingrediente rosii cu ardei si usturoi pentru iarna:
(din cantitatile indicate am obtinut 1 borcan de 850 ml si unul de 500 ml)
2.1 kg rosii coapte
3-4 ardei (foarte) iuti
1 ardei gras mic
3 catei usturoi
3 linguri ulei
25 g sare pentru muraturi
1 mana patrunjel verde
Mod de preparare:
Pregatirea rosiilor si legumelor
Pentru inceput o oala cu 3 l de apa si o lingurita de sare la fiert , apoi am spalat legumele.
In timp ce apa fierbea, am crestat rosiile in forma de cruce si le-am pus in apa clocotita pentru 2 minut.
Decojirea si taierea rosiilor
Dupa ce le-am scos din apa clocotita le-am introdus imediat in alta oala cu apa rece si gheata.
In acest mod opersc procesul de gatire, lasand rosiile sa isi pastreze culoarea frumoasa.
Ulterior, am decojit rosiile si le-am taiat, indepartand cotoarele.
Pentru a nu pierde zeama, am colectat-o intr-o farfurie.
Sotare ardei si usturoi
Intre timp, am taiat ardeii iuti in rondele, jumatate din ardeiul gras in cuburi, usturoiul in felii.
Am sotat ardeii.
Dupa ce ardeii s-au inmuiat, fara sa se rumeneasca, am adaugat usturoiul si l-am lasat timp de 30-40 secunde.
Am pus imediat toata pulpa de rosii peste ardei si usturoi.
Am adaugat sare grunjoasa neiodata si am amestecat.
Apoi, am lasat sa dea in 2-3 clocote.
Am oprit focul, am adaugat patrunjle tocat si am umplut borcanele, apoi le-am sigilat.
Reteta de rosii cu ardei usturoi pentru iarna este aproape gata!
Sterilizarea si sigilarea borcanelor
Pentru a finaliza procesul am aranjat borcanele intr-o oala tapetata cu prosop, am pus apa calduta pentru a le steriliza.
In cele din urma, le-am lasat 30 de minute sa fiarba. Timpul l-am cronometrat de la primul clocot.
Apoi le-am scos din apa fierbinte si le-am lasat sa se raceasca sub o patura peste noapte.
Aceste rosii cu ardei si usturoi pentru iarna sunt perfecte pentru a fi folosite in sezonul rece, asa ca sper sa le incercati si voi.
M-as bucura sa public poze cu reteta pregatita de voi.
Ma gasiti si pe Instagram. Aici postez retete in avans.
Daca va place sa impartasiti retetele voastre si altora va invit in grupul Gatesc cu Prietenii.
Va astept si pe canalul de YouTube.
am sa incerc ,pare usor
Chiar este o reteta simpla, usor de pregatit!
Sunt o bunica cu multe pregătiri la activ. Oare dacă n as pune ardeiul iute(… nu mai merge…) ar rezista peste iarna. Sa pun mai mult usturoi. Multumesc
Puteti sa nu puneti ardei iute. Usturoiul nu trebuie suplimentat in conserva. Puneti in mancare mai mult!
Felicitari! Aveti retete foarte bune, va citesc de mult timp.
Voi face aceasta reteta pentru copiii mei.
Sigur o vor devora
Multumesc! Spor la pus conserve!