Pasta picanta de ardei kapia

4 septembrie 2017Diva in Bucatarie

Pasta picanta de ardei kapia

Reteta de pasta picanta de ardei kapia se pregateste foarte usor. Eu am de gand sa folosesc pasta de ardei peste iarna la pregatirea gulas-ului, reteta preferata de sotul meu, dar si de prietenii nostrii. Au fost ani in care am pregatit reteta de gulas in cantitati uriase (30-40 kg) pentru diverse actiuni caritabile organizate la serviciul sotului meu si m-am bucurat foarte tare cand am aflat ca acesta a fost unul din preparatele care s-a terminat printre primele.

Am pregatit o cantitate mai mica decat cea realizata de prietena mea Claudia, asa ca am adaptat putin ingredientele si am adaugat si un ardei iute pentru a obtine o pasta picanta de ardei kapia. Rezultatul final chiar a iesit gustos, exact asa cum spunea si ea, numai bun de pus pe paine. Aduce mult cu ajvar-ul sarbilor, in varianta fara vinete, asa ca voi mai pregati o transa pentru a fi sigura ca imi va ajunge peste iarna.

Partea cea mai buna este ca reusim sa gatim aceasta pasta de ardei fara conservanti, ardeii ii folosim fara sa fie pregatiti anterior (fierti sau copti), iar cantitatile pot fi adaptate usor.

Eu v-am spus ca o pregatesc pentru iarna, dar sunt convinsa ca va fi la fel de buna si in acest sezon sau in mijlocul verii, daca o adaugam in tocanite, sosuri pentru paste si chiar in ciorbe.

Mai multe retete de conserve pentru iarna veti gasi aici.

Daca vreti sa vedeti cum se pregateste pasta picanta de ardei kapia va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

(pentru 2 borcane de 370 ml)

1.2 kg ardei kapia

1 ardei iute

1 lingura mica sare (18-20g)

120 ml bulion

70 ml ulei

PREPARARE:

Spalam ardeii kapia si ardeiul iute, ii curatam de cotoare si seminte, apoi ii taiem fasii si ii tocam prin masina de tocat sau ii pasam cu ajutorul unui mixer vertical /robot de bucatarie.

Punem ardeii la fiert, la foc mic-mediu, amestecand din cand in cand. Cand scade zeama acestora vom adauga sarea, bulionul si uleiul. Vom lasa sa fiarba mai departe pana in momentul in care se ridica uleiul la suprafata (exact ca la zacusca).

Punem pasta picanta de ardei kapia in borcane sterilizate in cuptor si le sigilam imediat. Intoarcem borcanele cu capacul in jos, le acoperim cu o paturica si le lasam sa raceasca lent minim 8 ore, apoi le putem muta in camara.

Daca va place reteta va invit sa o distribuiti, iar daca o veti pregati va astept pozele.

Pana atunci va doresc spor la pregatit pasta picanta de ardei kapia.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Multumesc, Lenuta Joldescu pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Delicios ! Acum trimit soțul la piață să- mi aducă cele necesare și mă apuc de treabă! Mulțumesc frumos ptr rețetă !

  2. Foarte delicata eu o pregătesc an de an ptr iarna în cantități mai marisoare ptr ca le place și copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *