fbpx

RETETE RECENTE

BRIOSA CU ALBUSURI

May 10, 2016 | CATEGORIA

paine-dulce-mic-dejun--briosa

Briosa este un produs de patiserie de origine franceza, ce aduce cu un cozonac fara umplutura sau cu o paine dulce si este perfecta pentru micul dejun sau pachetel la scoala. Mi-au ramas foarte multe albusuri dupa sarbatori, asa ca trebuia sa le folosesc (nu imi place sa arunc mancare, asa ca reciclez cat pot de mult ce ramane) si asa am ajuns la aceasta reteta super buna! Pentru cei care isi doresc o umplutura putem adauga fulgi de ciocolata, stafide sau fructe confiate. In mod clasic briosele se pregatesc in forme mici (de aceea unii le confunda cu muffins), dar sunt intalnite frecvent si in forma de paine (cozonac).

INGREDIENTE:

450 g faina

1/2 lingurita sare

140 g albusuri ou (de la 4 oua) – dar trebuie sa folosim fix cat am scris in grame

40 ml ulei

100 g zahar

5 g drojdie uscata

140 ml lapte caldut

1/2 lingurita coaja rasa lamiae

1 lingurita esenta vanilie

PREPARARE:

Punem intr-un  bol drojdia cu 50 ml lapte si 1 lingurita zahar, amestecam putin pentru a dizolva zaharul si laptele si lasam aproximativ 30 minute sa dospeasca.  In acest timp batem albusurile cu zahar pana se intaresc (nu trebuie sa fie tari ca pentru bezea, dar destul de ferme). Turnam drojdia peste faina amestecata cu sare, adaugam uleiul si restul de lapte, apoi albusurile si la final aromele.

briosa-cu-albusuri-1briosa-cu-albusuri-2

Framantam aluatul pana devine neted si elastic, apoi il lasam sa creasca 1 ora in loc cald. Dupa acest interval framntam iar si lasam acoperit inca 30-40 minute sa creasca. Impartim aluatul in 2 bucati si le impletim. Punem briosa in tava (11*24cm) si o mai lasam inca 20 minute sa creasca, apoi o coacem 35-40 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

briosa-cu-albusuri-3briosa-cu-albusuri-4

Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de delicios este rezultatul!

Spor la pregatit briosa cu albusuri si pofta buna!

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *