Chec aperitiv cu feta si menta
Chec aperitiv cu feta si menta
Chec aperitiv cu feta si menta, simplu si delicios
Chec aperitiv cu feta si menta, un aperitiv foarte usor de pregatit si un gust deosebit poate fi mancat la micul dejun, in pachetel, la picnic dar merge si pe post de aperitiv la o masa cu multi musafiri.
Ingrediente:
4 oua
50 ml lapte
100 ml ulei
100 ml vin alb sau roze
250 g faina
1 lingurita praf de copt
piper proaspat macinat
150 g feta
3-4 crengi cu frunze de menta (fix 24 frunze maricele) 🙂 + frunze pentru decor
Cum se face reteta de chec aperitiv cu feta si menta:
Mixam ouale pana isi dubleza volumul, apoi adaugam laptele, uleiul si vinul (de preferat roze pentru a colora putin aluatul si a scoate in evidenta bucatile de branza). Incorporam apoi faina amestecata cu praf de copt si piper proaspat macinat.
Adaugam branza taiata cubulete si frunzele de menta tocate. Turnam aluatul in tava de chec, decoram cu cateva frunze si coacem checul timp de 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Il lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem sa il feliem si sa mancam.
Pofta buna!
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.