Lasagna cu dovlecei si sunca

13 mai 2016Diva in Bucatarie

Lasagna cu dovlecei si sunca. Ai ramas in pana de idei si nu stii ce sa mai gatesti? Poti incerca lasagna cu dovlecei si sunca, varianta dietetica perfecta chiar si pentru copii de la 2 ani.

Ai ramas in pana de idei si nu stii ce sa mai gatesti? Poti incerca lasagna cu dovlecei si sunca, varianta dietetica perfecta chiar si pentru copii de la 2 ani.

Este gustoasa si foarte usor de pregatit.

Fara sosuri complicate, fara ore multe de stat in jurul aragazului, putem avea o surpriza placuta pentru cei dragi, iar cei care tin diverse diete pot sa incerce caci nu vor face derapaje mari de la ceea ce si-au propus.

Lasagna cu dovlecei si sunca este o idee rapida de vara, usoara si gustoasa. Imi place gustul acestei retete de lasagna.

Eu cred ca cei mai incantati vor fi copiii. Au paste si sunca. Poate ca vor stramba puti din nas la vederea legumelor, asa cum a facut al meu, dar pana la urma nu vor lasa nimic in farfurie.

Pentru lasagna cu dovlecei si sunca nu am folosit sos béchamel, ceea ce va reduce timpul de pregatire. Am facut un sos din lapte, crema de branza, patrunjel tocat, sare, piper si nucoara la rece.

Mai simplu de atat zau daca se poate! Acesta fiind usor lichid foile de lasagna se vor gati in timpul coacerii.

Daca nu aveti incredere si tineti neaparat sa le prefierbeti (am intalnit astfel de persoane), le veti opari maxim 1 minut in apa clocotita cu sare.

Sigur nu veti dori sa aveti o lasagna cu foi care se topesc si se flescaiesc. Chiar si acestea trebuie sa fie usor al-dente.

Lasagna cu dovlecei si sunca va deveni cu siguranta una din preferatele voastre.

O veti iubi si pentru faptul ca are mai putine calorii in comparative cu cea clasica, pentru ca se face rapid, pentru gustul bun al dovleceilor in combinatie cu sunca si branzeturi.

Am pregatit pentru copii (dar si pentru parinti) si alte retete de lasagna: lasagna cu pui si ciuperci, lasagna vegetariana cu legume, cu spanac si ciuperci, pastitsio – un fel de lasagna greceasca din macaroane. Le gasiti pe toate, dar si retetele de sos béchamel sau ragu de carne in acest link. Toate retete de paste la cuptor le veti gasi in acest link. 

Astept cu nerabdare sa imi spuneti impresiile voastre legate de aceasta reteta de lasagna cu dovlecei si sunca, asa ca va las mai jos ingredientele si modul de preparare:

INGREDIENTE:

9  foi lasagna

350-400 g zucchini

140 g sunca slaba (tip Praga)

200 g crema de branza

320 ml lapte

180 g smantana grasa (24%)

150 g mozzarella proaspata

150 g cascaval ras

sare

piper

1 varf cutit nucsoara

1/2 legatura patrunjel

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana pentru ca totul sa mearga rapid, apoi amestecam laptele cu crema de branza, patrunjelul tocat, sare, piper si nucsoara.

lasagna-cu-dovlecei-si-sunca-1lasagna-cu-dovlecei-si-sunca-2

Pe fundul unul vas punem lapte cu crema de branza, apoi un strat din 3 foi lasagna. Acoperim cu mozzarella taiata fin si putin cascaval ras, apoi aranjam jumatate din cantitatea de dovlecei. Acestia vor fi acoperiti de sunca taiata fasii (jumatate din cantitate). Peste acestea punem putin lapte cu crema de branza.

lasagna-cu-dovlecei-si-sunca-3lasagna-cu-dovlecei-si-sunca-4

Continuam sa aranjam in aceasta ordine si terminam cu straturi de lasagna. Acestea vor fi unse cu smantana.

lasagna-cu-dovlecei-si-sunca-5lasagna-cu-dovlecei-si-sunca-6

Coacem lasagna cu dovlecei si sunca 20 de minute acoperita (daca folosim folie de staniol trebuie sa avem grija sa nu se lipeasca de smantana), apoi scoatem folia si umezim partea superioara cu lichidul de pe margine si mai lasam in jur de 10-15 minute.

Mancam imediat! Pofta buna!

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Ma gasiti si pe Instagram aici.

Retete simple si delicioase am pregatit si pe canalul de YouTube. Va astept si acolo.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *