Pui fajitas pentru Electrolux Gourmet Festival
Pui fajitas pentru Electrolux Gourmet Festival. Pui fajitas. Pui fajitas pentru Electrolux Gourmet Festival. reteta pui fajitas. pui fajitas gatit cu electrolux

Pui fajitas pentru Electrolux Gourmet Festival
Provocarea lansata de Golin de a pregati pentru #ElectroluxGourmetFestival o reteta care se va potrivi la Bucharest Gourmet Festival, un eveniment dedicat culturii gastronomice si artei gustului, ce va avea loc in perioada 3-5 iunie in zona Drive-in din Baneasa Shopping City, mi-a placut si iata cum am transformat o reteta din categoria „gourmet street food” aducandu-i o prezentare speciala.
Reteta este pregatita pentru categoria „street food” , dar mi se pare potrivita si pentru categoria „carne”. 🙂

Iata cum am facut pui fajitas pentru Electrolux Gourmet Festival:
INGREDIENTE:
1 bucata medie piept de pui
sare
piper proaspat macinat
2 linguri ulei
1 ceapa mare taiata julien
3 ardei grasi de culori diferite
Pentru marinata:
2-3 linguri suc lamaie
3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita seminte chimen
1 catel usturoi tocat
1/2 lingurita fulgi de chili
1/2 ardei iute tocat (cu seminte)
patrunjel verde tocat (coriandru pentru cei care il suporta)
Pentru asamblare:
2 tortilla
guacamole (avocado, lime, jalapeno, ulei masline, sare, piper)
salata verde
rosii cherry
ardei jalapeno
PREPARARE:
Pregatire sos guacamole
Sosul guacamole se face cu 1 minute inainte sa incepem prepararea puiului in tigaie.
Pasam avocado cu 1/2 jalapeno mic, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, 1-2 rosii cherry si coriandru.
Pregatire pui
Taiem pieptul de pui in fasii.
Daca este gros il vom taia astfel incat sa nu fie mai gros de un deget.
Amestecam intr-un vas mai mare toate ingredientele pentru marinata.
Introducem puiul si incercam sa il acoperim uniform cu aceasta.
Il lasam 30 minute in marinata, apoi il taiem fasii de marime potrivita.
Prajire pui
Prajim pieptul de pui pana se rumeneste uniform pe toate partile (2-3 minute pe fiecare parte).
Probam daca este pregatit, apoi scoatem din tigaie si il condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Daca nu este inca facut il mai lasam 1-2 minute.
Punem pieptul de pui in folie de aluminiu si il lasam sa se odihneasca 5 minute (in folie isi va pastra temperatura mai bine, se va raci lent).
Pregatire tortilla si legume
Punem foile de tortilla in cuptorul preincalzit la 120°C, invelite in folie de staniol, pentru 2 minute.
In tigaia in care am prajit puiul adaugam o lingura ulei si calim ceapa si ardeii taiati fasii.
Primele 2 minute nu amestecam, apoi putem face acest lucru si mai lasam inca 2 minute pe foc.
Adaugam puiul taiat fasii potrivite peste ardei si ceapa, amestecam si mai lasam inca 2 minute.
Asamblare
Scoatem foile de tortilla din cuptor, le decupam in forma dorita si intindem 1 lingura varfuita de guacamole.
Aranjam frunzele de salata, apoi puiul, ardeii, ceapa si un mot de avocado.
Fie in prezentare gourmet, fie in prezentarea clasica, puiul fajitas este una din cele mai rapide si gustoase retete de pui.
Nu-mi ramane decat sa va urez „pofta buna”!
