Varza de vara cu afumatura

4 august 2011Diva in Bucatarie

Varza de vara cu afumatura

Varză murată călită cu ciolan

Varza de vara cu afumatura

Varza de vara calita, cu putina afumatura si mamaliga nu refuz niciodata! Minunata!

Ingrediente:

1 varza maricica
4 rosii mari, coapte
2 cepe mari
1 catel usturoi
un ardei kapia
1 morcov
100 g kaizer
400 g ciolan afumat
2 carnati afumati
100 ml bulion
1 frunza de dafin
cateva fire de cimbrisor
sare
piper
1/2 lingurita boia dulce
300 ml apa
4 linguri de ulei masline

Cum faci varza de vara cu afumatura:

Calim in ulei usturoiul. Cand devine auriu, il dam la o parte pentru ca devine amar. In acest ulei calim afumatura.

Dupa ce este gata, o scoatem si, tot aici calim, pana se inmoaie, ceapa, morcovul si ardeiul tocate marunt.
Punem peste legume varza taiata fasii subtiri, amestecam si o lasam 2 minute sa ia din aroma legumelor si uleiului aromat cu usturoi si afumatura. Adaugam apa, rosiile decojite si taiate in sferturi, condimentele, afumatura, si bulionul.

Lasam sa fiarba la foc mic, cu capacul pus, timp de 20 minute. Din acest moment, dam mancarea la cuptor pentru inca o ora, acoprind-o cu un capac sau cu o folie de staniol.
O servim calda, cu mamaliga si ardei iute!

Pofta buna va doresc!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Daca vreti sa vedeti reteta video pe eran mare apasati pe „watch on YouTube”.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Iar reteta aceasta este cea mai buna reteta de varza!!!! Chiar, cea mai buna varza!!! Sotul meu a cerut 2 portii, pana si soacra-mea care stramba din nas la tot ce fac eu a laudat-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *