Cotlet de porc cu sos de ceapa

13 august 2013Diva in Bucatarie

Cotlet de porc cu sos de ceapa. Dupa acest interval inversam ordinea in tava (punem carnea peste ceapa). Peste carne punem felii mari de rosii, iar peste acestea presaram putin cimbru, sare si piper.

INGREDIENTE:

4-5 buc. cotlete de porc
1 lingurita mustar
2 cepe foarte mari
150 ml supa de pui/legume/apa
100 ml ulei
1 rosie mare
1 varf de cutit nucsoara
1 praf de scortisoara
2 linguri de lapte
sare
piper
1 frunza dafin
4 crengute mici de cimbru

PREPARARE:

Ungem cotletele de porc cu foarte putin mustar, apoi condimentam cu piper. Acoperim complet carnea cu ceapa tocata felii grosolane. Turnam supa si uleiul, punem crengutele de cimbru si dam vasul la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20 minute.

cotlet-de-porc-cu-sos-de-ceapa-1

Dupa acest interval inversam ordinea in tava (punem carnea peste ceapa). Peste carne punem felii mari de rosii, iar peste acestea presaram putin cimbru, sare si piper.
Dam iar la cuptor pentru 15-20 minute.

cotlet-de-porc-cu-sos-de-ceapa-2

Scoatem toata ceapa din vas, cu o parte din sos si 1-2 felii de rosii (le folosim pentru culoare). Pasam cu un blender vertical si punem la fiert cu putin lapte, o frunza de dafin, sare, piper, scortisoara si nucsoara. In acest timp punem carnea inapoi in cuptor sa se rumeneasca putin (in jur de 5 minute).

Servim imediat cotletele de porc cu sos de ceapa alaturi de cartofi natur sau garnitura preferata.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *