Spirale crocante cu usturoi, verdeturi si parmezan
Spirale crocante cu usturoi, verdeturi si parmezan. Pentru o petrecere sau doar o intalnire cu prietenii, la o halba de bere, aceste spirale crocante cu usturoi, verdeata si parmezan sunt perfecte!
Pentru o petrecere sau doar o intalnire cu prietenii, la o halba de bere, aceste spirale crocante cu usturoi, verdeata si parmezan sunt perfecte!
INGREDIENTE:
500 g faina
260-280 ml lapte cald
15 g drojdie
1,5 lingurite sare
1 lingurita zahar
30 ml ulei de masline
Pentru topping:
100 ml ulei de masline
1 lingura oregano uscat
1 lingura cimbrisor proaspat
1 lingurita usturoi granulat
3 linguri parmezan ras fin
sare de mare
PREPARARE:
Punem drojdia cu putin lapte cald si zahar la dospit intr-o cana. Cand aceasta a crescut, o turnam peste faina amestecata cu sare.
Adaugam pe rand laptele cald si uleiul de masline framatand aluatul pana devine neted si elatic. Il lasam in loc cald sa creasca pana isi dubleza volumul.
Intindem foaie subtire, o ungem cu ulei de masline amestecat cu usturoi granulat si verdeturi, presarm parmezan ras fin si sare de mare, apoi taiem fasii.
Rulam putin fasiile si le punem la copt in cuptorul preincalzit la 200°C aproximativ 15 minute, pana se rumenesc putin.
Simplu, rapid si bun de rontait la un pahar de bere!
Pofta buna!
De cum le-am vazut mi-am zis ca astea sunt pentru mine si ai mei 🙂 !
😉
Este atat de cald!!!Nu am sa le pot face acum,dar cum se mai racoreste afara la voi face!Multumim pt. reteta!
😉
Excelente ! Imi plac foarte mult ! 🙂
Multumesc, Mirela!
Vad ca ai si bere… nici nu stiu cu ce sa te ispitesc 🙂 O bere cu lamaie sau grepfruit?! :))
🙂 )) Corona!