fbpx

RETETE RECENTE

MAIONEZA DE POST – CU LAPTE DE SOIA

March 2, 2015 | CATEGORIA

maioneza-de-post-a

Maioneza fara oua a fost o surpriza placuta: se pregateste foarte repede, fara riscul de a se taia si este tare gustoasa. In reteta de mai jos este pregatita cu lapte de soia, dar merge si cu lapte de vaca – se pregateste in acelasi mod.

INGREDIENTE:

150 ml lapte de soia

300 ml ulei

sare

1 lingurita mustar

1 lingura suc lamaie

PREPARARE:

Punem in vasului mixerului vertical laptele, uleiul si sarea.

maioneza-de-post-cu-lapte-de-soia-1

Introducem mixerul pana in fundul vasului, il pornim si il mentinem in acea pozitie pana vedem ca s-a ingrosat compozitia (in maxim 2 minute). In acest moment adaugam mustarul si sucul de lamaie si mixam ridicand usor de jos in sus pana compozitia devine groasa, asa cum este maioneza obisnuita.

maioneza-de-post-cu-lapte-de-soia-2

Este gustoasa si o putem folosi la salate, cartofi pregatiti natur, copti sau prajiti.

Sa aveti pofta!

 

 

 

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    Rapida, gustoasa, excelenta pentru vegetarieni si nu numai !

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

    • iftimie Maricica

      Buna ziua, chiar acum vreau sa incerc reteta, apoi va spun daca mi-a rausit, si daca este buna

  • maria

    Sunt total de acord cu dna.Carmen si subscriu si eu.

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Astăzi am făcut maioneza, a ieșit perfect!!! Dacă nu știi juri ca este maioneza clasica din ou 🙂 Mulțumesc de rețetă! Pupici

  • Leontina enache

    E cea mai buna maeoneza din cite am facut o folizec si xa sos la Saorma care o fac in casa multumim

  • Oana

    Merge si cu alt lapte vegetal? De orez, migdale etc?

    Multumesc!

  • Maria 2000

    Eu cred ca uleiul din compozitie este mai nociv (oricare ar fi el) decat 2 galbenuse. Dar o reteta cu lapte soia fara uleiuri ?

    • Alina

      Galbenusurile nu sunt tocmai inofensive…mai ales crude!
      Cred ca puteti folosi ulei de floarea soarelui presat la rece care este destul de sanatos, deci nu rafinat, tot ce este rafinat este nesanatos! dar e posibil sa se schimbe putin aroma maionezei avand in vedere ca uleiul este mult mai aromat. Sau am mai vazut maioneze din cartofi si telina…spor!

  • avramiuc

    Merge si cu ulei de masline………

  • Pai

    Super bună,mulțumim!

  • Alina

    Cea mai buna optiune pt mesele de la sfarsit de an! Daca nu stii, nu ti dai seama ca efectiv maioneza nu contine oua si e pe testate 🙂 eu am adaugat si un morcov fiert pt culoare si asa am eliminat orice dubiu! O recomand, este f gustoasa!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *