Prajitura cu mascarpone si zmeura

28 februarie 2015Diva in Bucatarie

Prajitura cu mascarpone si zmeura. Incepem sa pregatim blatul si mixam untul cu zaharul. Adaugam smantana, coaja rasa de portocale si esenta de vanilie, apoi ouale cate unul, mixand dupa fiecare in parte.

O prajitura mai buna nici ca puteam pregati pentru week-end. O combinatie perfecta intre ciocolata alba, mascarpone si zmeura, ne face sa nu ne oprim la o singura felie, asa ca va recomand si voua aceasta dulcegarie si va astept impresiile. 😉

INGREDIENTE:

(pentru o tava cu diamaetrul 24-26 cm)

125 g unt

125 zahar brun

50 g smantana

4 oua

1 lingurita coaja rasa portocale

1/2 lingurita esenta de vanilie

1 lingura lichior de ciocolata alba

250 g faina

1 plic praf de copt

100 g ciocolata alba

Pentru crema de mascarpone:

400 g mascarpone

50 g zahar pudra

2 linguri aluat pregatit mai sus

1 ou

1 lingura faina

3 linguri suc portoale

1/2 lingurita coaja rasa portocale

Pentru decor:

150-180 g zmeura congelata

2 linguri faina

PREPARARE:

Incepem sa pregatim blatul si mixam untul cu zaharul. Adaugam smantana, coaja rasa de portocale si esenta de vanilie, apoi ouale cate unul, mixand dupa fiecare in parte.

prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-1prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-2

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si la final ciocolata tocata fasii mai mici.

prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-3prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-4a

Punem aluatul in forma tapetata cu hartie de copt pe fund, iar peretii cu ulei si faina, niveland usor cu o lingura – avem grija sa pastram 2 linguri de aluat pentru crema cu mascarpone.

Incepem sa pregatim crema amestecand mascarpone cu linguri din aluatul blatului pregatit mai sus si zahar pudra. Adaugam un ou, o lingura faina si 3 linguri suc portocale si coaja rasa portocale.

prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-5aprajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-6

Amestecam pana se omogenizeaza apoi punem crema peste blat si amestecam cu un cutit a si cand am vrea sa obtinem un blat marmorat. Presaram zmeura data prin faina, apasand-o usor astfel incat sa intre putin in crema.

prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-7prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-8

Coacem prajitura in cuptorul incins la 180°C timp de 60 minute, avand grija ca dupa 30 minute sa absorbim cu un servetel sucul lasat de zmeura (prajitura poate ramane cruda) si apoi sa acoperim cu o folie pana la sfarsitul timpului de coacere.

O lasam sa se raceasca pe un gratar apoi o decoram cu glazura de zahar sau doar cu zahar pudra.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Se poate face și cu alte fructe? Am făcut prăjitura cu zmeură și a fost fantastica. Mulțumesc pt toate retele pe care le postezi.😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *