RETETE RECENTE

PRAJITURA CU MASCARPONE SI ZMEURA

February 28, 2015 | CATEGORIA

prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura

 

O prajitura mai buna nici ca puteam pregati pentru week-end. O combinatie perfecta intre ciocolata alba, mascarpone si zmeura, ne face sa nu ne oprim la o singura felie, asa ca va recomand si voua aceasta dulcegarie si va astept impresiile. 😉

INGREDIENTE:

(pentru o tava cu diamaetrul 24-26 cm)

125 g unt

125 zahar brun

50 g smantana

4 oua

1 lingurita coaja rasa portocale

1/2 lingurita esenta de vanilie

1 lingura lichior de ciocolata alba

250 g faina

1 plic praf de copt

100 g ciocolata alba

Pentru crema de mascarpone:

400 g mascarpone

50 g zahar pudra

2 linguri aluat pregatit mai sus

1 ou

1 lingura faina

3 linguri suc portoale

1/2 lingurita coaja rasa portocale

Pentru decor:

150-180 g zmeura congelata

2 linguri faina

PREPARARE:

Incepem sa pregatim blatul si mixam untul cu zaharul. Adaugam smantana, coaja rasa de portocale si esenta de vanilie, apoi ouale cate unul, mixand dupa fiecare in parte.

prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-1prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-2

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si la final ciocolata tocata fasii mai mici.

prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-3prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-4a

Punem aluatul in forma tapetata cu hartie de copt pe fund, iar peretii cu ulei si faina, niveland usor cu o lingura – avem grija sa pastram 2 linguri de aluat pentru crema cu mascarpone.

Incepem sa pregatim crema amestecand mascarpone cu linguri din aluatul blatului pregatit mai sus si zahar pudra. Adaugam un ou, o lingura faina si 3 linguri suc portocale si coaja rasa portocale.

prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-5aprajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-6

Amestecam pana se omogenizeaza apoi punem crema peste blat si amestecam cu un cutit a si cand am vrea sa obtinem un blat marmorat. Presaram zmeura data prin faina, apasand-o usor astfel incat sa intre putin in crema.

prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-7prajitura-cu-mascarpone-si-zmeura-8

Coacem prajitura in cuptorul incins la 180°C timp de 60 minute, avand grija ca dupa 30 minute sa absorbim cu un servetel sucul lasat de zmeura (prajitura poate ramane cruda) si apoi sa acoperim cu o folie pana la sfarsitul timpului de coacere.

O lasam sa se raceasca pe un gratar apoi o decoram cu glazura de zahar sau doar cu zahar pudra.

Pofta buna!

Comentarii

  • Olaru Raluca

    Din cate oua se face blatul?

    • diva in bucatarie

      4! Multumesc pentru atentionare!

  • ginuca

    cate oua trebuie la blat?

    • diva in bucatarie

      4… 🙂

  • Ionela

    Se poate face și cu alte fructe? Am făcut prăjitura cu zmeură și a fost fantastica. Mulțumesc pt toate retele pe care le postezi.😀

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *