Prajitura cu branza Hawai

27 februarie 2015Diva in Bucatarie

Prajitura cu branza Hawai

Prajitura cu branza Hawai este o prajitura super delicioasa, o combinatie reusita intre ananasul meu preferat de la Sun Food si nuca de cocos, plus cateva caise confiate si stafide pentru un adaos de culoare si arome.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

500-520 g faina

120 g zahar

1 plic praf de copt

1 ou intreg + 1 galbenus

200 g unt (la temperatura camerei)

3 linguri de smantana

1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:

500 g ricotta

250 g mascarpone

120 g zahar

3 linguri stafide inmuiate in 1 lingura lapte+1 lingurita rom

180 g ananas bucati din compot– taiat cuburi mici si tavalit prin 1 lingura amidon

4-5 caise uscate

3 linguri nuca cocos

1 lingura amidon

coaja rasa de la 1/2 portocala

coaja rasa de la 1/2 lamaie

1 lingura lichior de ciocolata

1 lingurita rom

2 oua + 1 galbenus

1 plic zahar vanilat cu rom

2 lingurite zahar brun

PREPARARE:

Realizam aluatul pentru blat amestecand ingredientele. Il framantam pana devine neted, apoi il lasam sa se odihneasca 15 minute la rece. Il impartim in proprtie de 60 si 40%. Bucata mai mare o intindem pe lungimea tavii in care urmeaza sa o pregatim si o intepatm cu furculita. Bucata mai mica o aplatizam usor si o bagam in congelator pentru 30 minute.

prajitura-cu-branza-hawai-1

In acest timp pregatim umplutura: amestecam branzeturile cu zahar, coaja rasa de portocale, coaja rasa de lamaie, 2 oua si un galbenus, 1 lingura amidon, 1 lingura lichior ciocolata si 1 lingurita rom.

prajitura-cu-branza-hawai-2

Taiem cuburile de ananas din compot in cuburi mai mici si le tapetam cu o lingura amidon.

prajitura-cu-branza-hawai-sun-food-i

Punem peste branzeturi ananasul, stafidele, nuca de cocos si caisele tocate marunt. Amestecam pana la omogenizare.

prajitura-cu-branza-si-ananas-sun-food-bb

Turnam compozitia peste blat, apoi blatul din congelator il dam prin razatoarea mare si acoperim crema de branza.

prajitura-cu-branza-hawai-4

Tapetam cu zahar vanilat cu rom si zahar brun si coacem prajitura 45-50 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

prajitura-cu-branza-hawai-sun-food

O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem taia cuburi cu un cutit bine ascutit.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *