Prajitura cu branza Hawai
Prajitura cu branza Hawai
Prajitura cu branza Hawai este o prajitura super delicioasa, o combinatie reusita intre ananasul meu preferat de la Sun Food si nuca de cocos, plus cateva caise confiate si stafide pentru un adaos de culoare si arome.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
500-520 g faina
120 g zahar
1 plic praf de copt
1 ou intreg + 1 galbenus
200 g unt (la temperatura camerei)
3 linguri de smantana
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura:
500 g ricotta
250 g mascarpone
120 g zahar
3 linguri stafide inmuiate in 1 lingura lapte+1 lingurita rom
180 g ananas bucati din compot– taiat cuburi mici si tavalit prin 1 lingura amidon
4-5 caise uscate
3 linguri nuca cocos
1 lingura amidon
coaja rasa de la 1/2 portocala
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 lingura lichior de ciocolata
1 lingurita rom
2 oua + 1 galbenus
1 plic zahar vanilat cu rom
2 lingurite zahar brun
PREPARARE:
Realizam aluatul pentru blat amestecand ingredientele. Il framantam pana devine neted, apoi il lasam sa se odihneasca 15 minute la rece. Il impartim in proprtie de 60 si 40%. Bucata mai mare o intindem pe lungimea tavii in care urmeaza sa o pregatim si o intepatm cu furculita. Bucata mai mica o aplatizam usor si o bagam in congelator pentru 30 minute.
In acest timp pregatim umplutura: amestecam branzeturile cu zahar, coaja rasa de portocale, coaja rasa de lamaie, 2 oua si un galbenus, 1 lingura amidon, 1 lingura lichior ciocolata si 1 lingurita rom.
Taiem cuburile de ananas din compot in cuburi mai mici si le tapetam cu o lingura amidon.
Punem peste branzeturi ananasul, stafidele, nuca de cocos si caisele tocate marunt. Amestecam pana la omogenizare.
Turnam compozitia peste blat, apoi blatul din congelator il dam prin razatoarea mare si acoperim crema de branza.
Tapetam cu zahar vanilat cu rom si zahar brun si coacem prajitura 45-50 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem taia cuburi cu un cutit bine ascutit.
Pofta buna!
Am crezut ca exista branza Hawaii :)) Arata delicios prajitura, ananas cu branza mi se pare o combinatie inedita si interesanta 🙂