Prajitura cu branza Hawai

27 februarie 2015Diva in Bucatarie

Prajitura cu branza Hawai. Prajitura cu branza Hawai. reteta Prajitura cu branza si ananas reteta diva in bucatarie. prajitura frageda cu branza si ananas

Prajitura cu branza Hawai este o prajitura super delicioasa, o combinatie reusita intre ananas si nuca de cocos, plus cateva caise confiate si stafide pentru un adaos de culoare si arome.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

500-520 g faina

120 g zahar

1 plic praf de copt

1 ou intreg + 1 galbenus

200 g unt (la temperatura camerei)

3 linguri de smantana

1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:

500 g ricotta

250 g mascarpone

120 g zahar

3 linguri stafide inmuiate in 1 lingura lapte+1 lingurita rom

180 g ananas bucati din compot– taiat cuburi mici si tavalit prin 1 lingura amidon

4-5 caise uscate

3 linguri nuca cocos

1 lingura amidon

coaja rasa de la 1/2 portocala

coaja rasa de la 1/2 lamaie

1 lingura lichior de ciocolata

1 lingurita rom

2 oua + 1 galbenus

1 plic zahar vanilat cu rom

2 lingurite zahar brun

PREPARARE:

Realizam aluatul pentru blat amestecand ingredientele. Il framantam pana devine neted, apoi il lasam sa se odihneasca 15 minute la rece. Il impartim in proprtie de 60 si 40%. Bucata mai mare o intindem pe lungimea tavii in care urmeaza sa o pregatim si o intepatm cu furculita. Bucata mai mica o aplatizam usor si o bagam in congelator pentru 30 minute.

prajitura-cu-branza-hawai-1

In acest timp pregatim umplutura: amestecam branzeturile cu zahar, coaja rasa de portocale, coaja rasa de lamaie, 2 oua si un galbenus, 1 lingura amidon, 1 lingura lichior ciocolata si 1 lingurita rom.

prajitura-cu-branza-hawai-2

Taiem cuburile de ananas din compot in cuburi mai mici si le tapetam cu o lingura amidon.

prajitura-cu-branza-hawai-sun-food-i

Punem peste branzeturi ananasul, stafidele, nuca de cocos si caisele tocate marunt. Amestecam pana la omogenizare.

prajitura-cu-branza-si-ananas-sun-food-bb

Turnam compozitia peste blat, apoi blatul din congelator il dam prin razatoarea mare si acoperim crema de branza.

prajitura-cu-branza-hawai-4

Tapetam cu zahar vanilat cu rom si zahar brun si coacem prajitura 45-50 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

prajitura-cu-branza-hawai-sun-food

O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem taia cuburi cu un cutit bine ascutit.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *