Pastrav in sos picant de rosii cu naut
Pastrav in sos picant de rosii cu naut
Pastrav in sos picant de rosii cu naut
Simplu, rapid si sanatos, o reteta de peste in stil oriental cu naut si pasta harissa ne va incanta papilele gustative.
Cu siguranta ii vom surprinde placut pe cei dragi cu aceasta reteta, asa ca o vom repeta de cate ori vom avea ocazia.
INGREDIENTE:
2 pastravi mari
2 cepe rosii
400 g pulpa de rosii
2 linguri ulei + 1/2 ceasca ulei pentru prajit pestele
1 lingurita pasta de harissa
2 catei usturoi
2 lingurite zahar brun
400 g naut din conserva
1/2 lingurita turmeric
1/4 lingurita scortisoara
150 ml supa legume / supa de pui
4 linguri faina
sare
piper
patrunjel verde/coriandru
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 200°C.
Calim in 2 linguri ulei incins ceapa tocata fin, apoi adaugam zaharul si usturoiul si lasam pe foc la calit inca 4-5 minute.
Stingem cu rosiile pasate si pasta de harissa si fierbem alte 3 minute. Adaugam nautul, turmeric, scortisoara, sare, piper si supa si lasam sa fiarba alte 10 minute.
Tavalim pastravul prin faina, apoi il prajim usor pe fiecare parte in jur de 3 minute.
Punem intr-un vas termorezistent sosul de rosii picant cu naut si pestele.
Dam totul la cuptor pentru 15-20 minute, apoi scoatem si mancam pestele imediat.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Multumesc pentru poza Daniela Tanase!
Foarte gustoasa rețeta! interesanta combinație! Cu siguranță voi mai găti cu năut!
multumesc mult!