Pastrav in sos picant de rosii cu naut

26 februarie 2015Diva in Bucatarie

Pastrav in sos picant de rosii cu naut

Pastrav in sos picant de rosii cu naut

Simplu, rapid si sanatos, o reteta de peste in stil oriental cu naut si pasta harissa ne va incanta papilele gustative.

Cu siguranta ii vom surprinde placut pe cei dragi cu aceasta reteta, asa ca o vom repeta de cate ori vom avea ocazia.

pastrav-cu-sos-picant-de-rosii-si-naut-v

INGREDIENTE:

2 pastravi mari

2 cepe rosii

400 g pulpa de rosii

2 linguri ulei + 1/2 ceasca ulei pentru prajit pestele

1 lingurita pasta de harissa

2 catei usturoi

2 lingurite zahar brun

400 g  naut din conserva

1/2 lingurita turmeric

1/4 lingurita scortisoara

150 ml supa legume / supa de pui

4 linguri faina

sare

piper

patrunjel verde/coriandru

PREPARARE:

Preincalzim cuptorul la 200°C.

Calim in 2 linguri ulei incins ceapa tocata fin, apoi adaugam zaharul si usturoiul si lasam pe foc la calit inca 4-5 minute.

pastrav-cu-sos-picant-de-rosii-si-naut-1

Stingem cu rosiile pasate si pasta de harissa si fierbem alte 3 minute. Adaugam nautul, turmeric, scortisoara, sare, piper si supa si lasam sa fiarba alte 10 minute.

pastrav-cu-sos-picant-de-rosii-si-naut-3

Tavalim pastravul prin faina, apoi il prajim usor pe fiecare parte in jur de 3 minute.

pastrav-cu-sos-picant-de-rosii-si-naut-P

Punem intr-un vas termorezistent sosul de rosii picant cu naut si pestele.

pastrav-cu-sos-picant-de-rosii-si-naut-v

Dam totul la cuptor pentru 15-20 minute, apoi scoatem si mancam pestele imediat.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Multumesc pentru poza Daniela Tanase!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *