Pastrav in sos picant de rosii cu naut

26 februarie 2015Diva in Bucatarie

Pastrav in sos picant de rosii cu naut. Simplu, rapid si sanatos, o reteta de peste in stil oriental cu naut si pasta harissa ne va incanta papilele gustative.

Simplu, rapid si sanatos, o reteta de peste in stil oriental cu naut si pasta harissa ne va incanta papilele gustative.

Cu siguranta ii vom surprinde placut pe cei dragi cu aceasta reteta, asa ca o vom repeta de cate ori vom avea ocazia.

INGREDIENTE:

2 pastravi mari

2 cepe rosii

2 linguri ulei + 1/2 ceasca ulei pentru prajit pestele

2 catei usturoi

2 lingurite zahar brun

400 g pulpa de rosii

1 lingurita pasta de harissa

400 g naut – conserva

1/2 lingurita turmeric

1/4 lingurita scortisoara

150 ml supa legume / supa de pui

4 linguri faina

sare

piper

patrunjel verde/coriandru

PREPARARE:

Preincalzim cuptorul la 200°C.

Calim in 2 linguri ulei incins ceapa tocata fin, apoi adaugam zaharul si usturoiul si lasam pe foc la calit inca 4-5 minute.

pastrav-cu-sos-picant-de-rosii-si-naut-1

Stingem cu rosiile pasate si pasta de harissa si fierbem alte 3 minute. Adaugam nautul, turmeric, scortisoara, sare, piper si supa si lasam sa fiarba alte 10 minute.

pastrav-cu-sos-picant-de-rosii-si-naut-3

Tavalim pastravul prin faina, apoi il prajim usor pe fiecare parte in jur de 3 minute.

pastrav-cu-sos-picant-de-rosii-si-naut-P

Punem intr-un vas termorezistent sosul de rosii picant cu naut si pestele.

pastrav-cu-sos-picant-de-rosii-si-naut-v

Dam totul la cuptor pentru 15-20 minute, apoi scoatem si mancam pestele imediat.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Multumesc pentru poza Daniela Tanase!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *