Paste cu sparanghel si mazare

10 mai 2017Diva in Bucatarie

Paste cu sparanghel si mazare

Paste cu sparanghel si mazare, aromate cu salvie si menta, mi-au adus primavara in farfurie. Din pacate nu toata lumea iubeste sparanghelul. Motivul ar putea fi simplu: inainte de revolutie nu se consuma, asa ca aceasta leguma a intrat mai usor in bucataria celor deschisi spre gusturi si texturi noi. Iar cei care l-au incercat l-au indragit si il pregatesc de cate ori au ocazia, asa ca va recomand sa ii dati o sansa, chiar este delicios.

In luna mai mi se pare ca se gaseste peste tot, la un pret mai mic, asa ca nu ezitati sa cumparati si sa pregatiti o portie buna de paste cu sparanghel si mazare sau cu branza de capra, ca in reteta de aici, dar si reteta de paste cu sparanghel si suc de rosii este foarte buna.

INGREDIENTE:

180-200 g paste

200 g baby sparanghel

100 g mazare congelata

5 crengi cu frunze salvie

4 crengi frunze menta

80-100 g parmezan ras

sare

piper proaspat macinat

1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

100 ml ulei

PREPARARE:

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.

Spalam baby sparanghel usor, apoi il fierbem fix 5 minute, la foc mic, în apa clocotita cu sare, 1/2 lingurita zahar si 1 felie lamaie. Il strecuram si il scufundam pret de cateva secunde în apa foarte rece cu gheata, apoi il scoatem si il lasam pe o farfurie. Fierbem si mazarea congelata in jur de 3 minute, la foc mic-mediu.

Calim in uleiul incins crengutele de salvie – in jur de 30 secunde, apoi adaugam sparanghelul si mazarea si le calim impreuna in jur de 1 minut.

Scurgem pastele, adaugam sparanghelul, mazarea si frunzele de salvie calite, frunzele de menta rupte sau tocate si 1/2 din cantitatea de parmezan ras. Asezonam cu putina sare, piper proaspat macinat si putina coaja de lamaie rasa.

Punem in farfurii, presaram restul de parmezan ras si mancam imediat.

Lucrurile simple pot fi foarte bune, asa ca va recomand sa incercati o portie senzationala de paste cu sparanghel si mazare.

Daca pregatiti reteta si va place sper sa imi trimiteti o poza la office@divainbucatarie.ro sau pe facebook, iar daca distribuiti reteta va multumesc anticipat.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *