Bulete de branzeturi cu mozzarella
Bulete de branzeturi
Reteta de bulete de branzeturi cu mozzarella este perfecta in perioadele in care nu stim ce sa facem cu branzeturile din frigider, acelea pe care le tot mutam de pe un raft pe altul si nu ne hotaram ce sa pregatim cu ele. Dar, merg la fel de bine si daca avem musafiri la un pahar de bere sau copilul isi exprima clar dorinta de a manca bulete cu mozzarella si o garnitura de cartofi.
La mine s-au potrivit toate acestea, asa ca am combinat telemeaua si cascavalul cumparate in cantitate prea mare si bilutele de mozzarella pe care le adora cel mic, iar de buletele de branzeturi cu mozzarella s-au bucurat atat prietenii veniti in vizita, cat si copilul.
Una dintre primele retete prezentate pe blog a fost cea de bulete cu mozzarella si susan , dar gasiti mai m ulte retete de bulete si crochete aici.
Acestea pot fi retalizate pentru a recicla resturi din frigider, dar le putem face si special pentru a le folosi pe post de aperitive.
Langa buletele din branzeturi cu mozzarella am pregatit o salsa de rosii, dar merge si o salata verde cu lamaie sau orice fel de salata va place.
Si am pregatit si o portie de cartofi prajiti, dar as fi pregatit (daca aveam in casa) cartofi noi in tuci cu parmezan si patrunjel.
Pentru aceste bulete am folosit un pesmet nou, de la Baneasa. Sunt un fan al produselor marca „Paste Baneasa”, iar acest tip de pesmet chiar mi-a placut cand l-am folosit prima oara pentru a pregati pastrav pane cu salata de cartofi.
Iata de ce avem nevoie si modul de preparare pentru bulete de branzeturi cu mozzarella:
INGREDIENTE:
200 g telemea
200 g cascaval ras
24 buc. mini mozzarella
4 oua
1 varf cutit sare
piper proaspat macinat
80-100 g faina
150 g pesmet auriu granulat Baneasa
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Pentru a fi gata cu buletele in max 45 minute (tinand cont si de perioada in care punem compozitia la frigider), ne pregatim toate ingredientele la indemana. Eu am ales pentru aceasta reteta pesmetul auriu granulat de la Baneasa, pentru ca mi se pare ca se potriveste perfect si rezultatul este cel dorit: bulete usor crocante la exterior si moi la interior.
Spargem ouale, le amestecam cu un varf cutit de sare si piper proaspat macinat, apoi le punem peste telemeaua si cascavalul rase fin, adaugand inca odata piper proaspat macinat.
In functie de marimea oualor adaugam intre 60 si 100 g faina (incepem cu 60 g si adaugam 20 g dupa ce omogenizam compozitia), astfel incat sa obtinem in final o pasta lipicioasa.
Punem la frigider 10 minute pasta de branzeturi, apoi cu mainile umezite luam cate o lingura din aceasta compozitie si punem in mijloc bilutele de mozzarella. Formam bilutele si le tavalim prin pesmetul auriu granulat.
Bilutele de branzeturi cu mozzarella tavalite uniform prin pesmet se vor odihni in frigider inca 10-15 minute, apoi le prajim in baie ulei incins.
Alegem o tigaie de marime mica-potrivita cu pereti inalti, pentru ca procesul de prajire sa fie controlat usor si sa nu se arda o parte din bulete in timp de ce ne ocupam de restul.
Scoatem buletele pe servetele de bucatarie absorbante, astfel incat surplusul de ulei sa fie absorbit.
Le mancam cat se poate de repede, mozzarella se va intinde si ne vom bucura de gustul bun al acestora.
Daca pregatiti buletele de branzeturi cu mozzarella va astept pozele la office@divainbucatarie.ro sau pe facebook.
Daca veti distribui reteta va multumesc anticipat. 🙂
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.