Pastrav pane cu salata de cartofi
Pastrav pane cu salata de cartofi. Pastrav pane cu salata de cartofi este perfect atat pentru pranz cat si pentru cina.
Pastrav pane cu salata de cartofi este perfect atat pentru pranz cat si pentru cina.
Eu mananc foarte des peste, prajit in malai, pane, la gratar, la cuptor. Imi place in toate formele si cred ca acest lucru se observa din multitudinea de retete din aceasta categorie.
Ingrediente pastrav pane cu salata de cartofi:
2 buc. pastrav
2 oua
1 cana faina
1 cana pesmet
sare
piper
400 g cartofi rosii fierti in coaja
1 ceapa mica rosie
180 ml apa
2 linguri otet de vin alb (sau otet de mere)
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
Cum se face pastrav pane cu salata de cartofi?
Pentru inceput pregatim salata de cartofi. Curatam cartofii fierti de coaja si ii taiem cuburi de marime potrivita.
Ii punem intr-un vas, adaugam ceapa taiata Julien, sare, piper si dressing-ul din apa, otet, ulei si zahar, amestecam si dam salata la rece pentru o ora.
Curatam bine pestii, le taiem capul, cozile si aripioarele, ii spalam, apoi ii taiem in jumatate si ii filetam.
Tavalim pestele asezonat cu sare si piper prin faina astfel incat sa fie acoperit pe ambele parti, apoi ii dam prin ouale batute si la final ii acoperim cu pesmet.
Ii calim in ulei incins pana se rumenesc usor pe ambele parti.
Mancam pestele pane imediat cu salata de cartofi.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.