fbpx

RETETE RECENTE

BULETE DE MOZZARELLA CU SUSAN

May 4, 2011 | CATEGORIA

Buletele cu mozzarella sunt acele aperitive/ gustari calde gustoase si usor de pregatit. Pot fi mancate si la micul dejun, pe post de gustare, in pachetelul de picnic, chiar daca s-au racit intre timp. Raman la fel de bune si dupa ce se racesc. Cei care au alergie la semintele de susan pot renunta la ele.

Buletele acestea le-am pregatit intr-o seara cand stiam ca urmeaza sa ne soseasca musafirii. Avand in vedere faptul ca urmau sa fie mancate la cina am pregatit doar preparate pe post de gustare:sparanghel in foietaj, chec aperitiv cu masline si chorizo, o salata de fenicul cu portocala, salata de paste cu ciuperci si rosii coapte si un quiche Lorraine– pregatit in 8 portii individuale.

Pe post de desert am avut cheesecake cu capsune si iaurt. Simplu si racoritor acesta a fost solutia perfecta pentru a incheia cina.

Bulete de mozzarella pregatesc adesea pentru copilul meu si pe post de garnitura langa omleta de la micul dejun, urmand ca 4-5 bucati sa aterizeze intr-o cutiuta, urmand a fi mancate in drum spre birou la primul stop. Vi se intampla si voua sa luati micul dejun in masina?

Eu aveam o perioada in care mancam pana in statia de autobuz. Fie ca erau sandwichuri, placintele sarate, covrigei, aveam grija sa ii dau stomacului de lucru. Sa nu fie o masinarie care merge in gol.

Buletele de mozzarella cu susan sunt foarte gustoase si foarte usor de pregatit. Nimeni nu poate da gres cu reteta aceasta.

Pe vremuri le faceam cu resturi de cascaval si alte branzeturi ramase prin frigider. Simple. Mult mai tarziu, cand am descoperit aceasta branza, mai ales cea in forma de bile, am folosit-o pentru bulete. Am pregatit o reteta absolut delicioasa de bulete de branzeturi cu inima de mozzarella.

Acum va las sa vedeti de ce ingrediente aveti neoie si modul de preparare pentru buletele de mozzarella cu susan.

INGREDIENTE:
(Pentru 20 buc)

250 g mozzarella rasa
2 linguri pesmet
1 lingura faina
2 oua
sare
piper

Pentru topping:
2 linguri pesmet
1 lingura faina
30-40 g seminte susan

PREPARARE:

Dam mozzarella prin razatoarea mare, apoi o amestecam cu restul ingredientelor. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Modelam bilute pe care le rostogolim prin pesmetul amestecat cu faina si seminte de susan, apoi le tinem o ora la frigider.

Le prajim in ulei incins bine, timp de 2-3 minute, pana se rumenesc. Le servim fierbinti sau calde.
Pofta buna!

 

Va invit sa va abonati la canalul meu de You Tube pentru retetele in varianta video.

Comentarii

  • myaammmyyyyyyyy!!!! …trebuie sa refac stocul de mozzarella … aseara l-am terminat si eu 🙂

  • diva in bucatarie

    imi plac mai mult decat cele de cascaval…

  • super bine arata,cred ca sunt foarte bune

  • diva in bucatarie

    Multumesc! sunt foarte gustoase, cel putin noua ne plac fff mult!

  • Irina

    Deja sunt in frigider !!!! Yamyyy abia astept

  • Cristina

    Buna,

    Mozzarella folosita este fresca sau din cea pentru pizza ?

    • diva in bucatarie

      Fresca, cea care arata ca un tub -Paladin sau Galbani

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *