fbpx

RETETE RECENTE

CHEESECAKE CU CAPSUNE SI IAURT

June 23, 2014 | CATEGORIA

cheesecake-cu-iaurt-si-capsune

cheesecake-cu-capsune-si-iaurt-0

Cheesecake cu iaurt si capsune, fara coacere, este acel desert rapid si racoros pe care il pregatim foarte usor si rapid. Acest desert este senzational in zilele calduroase, cand vrem ceva dulce fara sa folosim cuptorul. Mai multe retete cu capsune gasiti aici.

Retetele de cheesecake fara coacere sunt preferate in perioada verii. Stam departe de cuptor, dar ne rasfatam cu ceva bun, racoritor.

Imi place foaret mult cheesecake-ul cu capsuni, iar acesta, cu iaurt este extraordinar de bun.

Racoritor, savuros, cu o textura cremoasa, acesta cucereste pe toata lumea.

In plus, este destul de ieftin. Imi facea la un moment dat cineva socoteala ca anumite prajituri sunt prea scumpe. Ganditi-va ca veti cumpara capsunile in sezon. Atunci sunt bune, coapte si ieftine. Ale mele erau chgiar din gradina. Iaurtul nu costa mult. Branza ricotta este si ea la un pret rezonabil. La Lidl se gaseste la cel mai mic pret de pe piata si este foarte buna.

In plus, ceea ce inclina balanta in favoarea mea este faptul ca nu consum curent electric pentru a gati, implicit pentru a raci casa dupa aceea. Cu asta am spus tot, asa ca va invit sa luati in considerare si acest aspect.

Cheesecake cu iaurt si capsuni a fost si pe gustul soacrei mele, ea nefiind o mare iubitoare de astfel de prajituri.

Initial m-a intrebat de ce nu fac un pandispan, ca e mai ieftin. I-am adus argumentele de mai sus, iar dupa ce l-a si gustat a fost de acord cu mine.

Am mancat cu totii la pranz, acesta a fost desertul nostru. Dar, pana seara, fiul meu, soacra si maica-mea au terminat tot cheeceke-ul cu iaurt si capsuni. Mamele si-au luat langa o ceasca de cafea inca o portie generoasa, apoi fiul meu a mancat tot.

Evident ca acest lucru m-a bucurat. A fost certitudinea ca a iesit un cheesecake cu iaurt si capsuni foarte bun.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare:

INGREDIENTE:

(pentru un tort cu diametrul de 18 cm)

Pentru blat:

120 g biscuiti digestivi

60 g biscuiti cu ovaz

60 g unt

Pentru crema:

500 g ricotta

250 g iaurt de capsune

100 g zahar pudra

350-400 g capsune

15 g gelatina

 

PREPARARE:

Biscuitii pisati sau macinati ii amestecam cu unt,  ii frecam in mana pentru a intra bine untul in ei, apoi ii punem intr-o forma cu pereti detasabili. Apasam cu fundul unui pahar, astfel incat acestia sa se lipeasca bine si sa obtinem o baza omogena. Punem capsunele spalate si curatate de cozi si frunze peste biscuiti.

cheesecake-cu-iaurt-si-capsune-1

Mixam ricotta cu iaurturile si zaharul pudra.

cheesecake-cu-iaurt-si-capsune-2

Dizolvam gelatina in 50 ml lapte, apoi o punem la baine-marie. Cand devine complet lichida adaugam 2 linguri din crema de branza, amestecam, apoi o luam de pe foc si turnam peste branza. Mixam rapid, pana se omogenizeaza compozitia, apoi o punem peste fructe.

cheesecake-cu-iaurt-si-capsune-3

Dam tortul la rece pentru minim 4 ore, apoi putem sa il scoatem din forma, il feliem si servim musafirii. 🙂

cheesecake-cu-iaurt-si-capsune-f

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

  • Diana Claudia Radu

    Ce bine arata! Azi il execut! Multumim pentru asa retete minunate! Te pup! :*

    • diva in bucatarie

      Te pup!

  • Gand la gand! 🙂
    Minunat de racoros!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • O nebunie cu capsuni! :X

    • diva in bucatarie

      TKS!

  • Valentin

    Capsunile sunt moartea mea

    • diva in bucatarie

      Serios? Nu am stiu!

  • De sezon.Bun,gustos, frumos!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Arata super bine. Yumyyy

  • Ramona

    Pot inlocui biscuiti digestivi si cei cu ovaz cu biscuiti integrali de la Leibniz?

    • Parerea mea este ca acestia nu vor forma blatul corect, ai grija sa modifici cantitatea de unt. Biscuitii digestivi sunt mai buni.

  • Ramona

    Nu locuiesc in Romania si am tot cautat biscuti digestivi, dar nu am gasit. Daca nu gasesc sa pun la cei integrali mai mult unt pana se leaga compozitia?

  • ina

    Ce bine arata

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *