Cheesecake cu capsune si iaurt
Cheesecake cu capsune si iaurt
Cheesecake cu capsune si iaurt, fara coacere, este acel desert rapid si racoros pe care il pregatim foarte usor si rapid.
Acest desert este senzational in zilele calduroase, cand vrem ceva dulce fara sa folosim cuptorul. Mai multe retete cu capsune gasiti aici.
Retetele de cheesecake fara coacere sunt preferate in perioada verii. Stam departe de cuptor, dar ne rasfatam cu ceva bun, racoritor.
Imi place foaret mult cheesecake-ul cu capsuni, iar acesta, cu iaurt este extraordinar de bun.
Racoritor, savuros, cu o textura cremoasa, acesta cucereste pe toata lumea.
In plus, este destul de ieftin. Imi facea la un moment dat cineva socoteala ca anumite prajituri sunt prea scumpe. Ganditi-va ca veti cumpara capsunile in sezon. Atunci sunt bune, coapte si ieftine.
Ale mele erau chgiar din gradina. Iaurtul nu costa mult.
Branza ricotta este si ea la un pret rezonabil. La Lidl se gaseste la cel mai mic pret de pe piata si este foarte buna.
In plus, ceea ce inclina balanta in favoarea mea este faptul ca nu consum curent electric pentru a gati, implicit pentru a raci casa dupa aceea. Cu asta am spus tot, asa ca va invit sa luati in considerare si acest aspect.
Cheesecake cu iaurt si capsuni a fost si pe gustul soacrei mele, ea nefiind o mare iubitoare de astfel de prajituri.
Initial m-a intrebat de ce nu fac un pandispan, ca e mai ieftin. I-am adus argumentele de mai sus, iar dupa ce l-a si gustat a fost de acord cu mine.
Am mancat cu totii la pranz, acesta a fost desertul nostru. Dar, pana seara, fiul meu, soacra si maica-mea au terminat tot cheeceke-ul cu iaurt si capsuni.
Mamele si-au luat langa o ceasca de cafea inca o portie generoasa, apoi fiul meu a mancat tot.
Evident ca acest lucru m-a bucurat. A fost certitudinea ca a iesit un cheesecake cu iaurt si capsuni foarte bun.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare:
Ingrediente cheesecake cu capsune si iaurt, fara coacere:
(pentru un tort cu diametrul de 18 cm)
Pentru blat:
120 g biscuiti digestivi
60 g biscuiti cu ovaz
60 g unt
Pentru crema:
500 g ricotta
250 g iaurt de capsune
100 g zahar pudra
350-400 g capsune
15 g gelatina
Mod de preparare cheesecake cu capsune si iaurt, fara coacere:
Biscuitii pisati sau macinati ii amestecam cu unt, ii frecam in mana pentru a intra bine untul in ei, apoi ii punem intr-o forma cu pereti detasabili.
Apasam cu fundul unui pahar, astfel incat acestia sa se lipeasca bine si sa obtinem o baza omogena.
Punem capsunele spalate si curatate de cozi si frunze peste biscuiti.
Mixam ricotta cu iaurturile si zaharul pudra.
Dizolvam gelatina in 50 ml lapte, apoi o punem la baine-marie.
Cand devine complet lichida adaugam 2 linguri din crema de branza, amestecam, apoi o luam de pe foc si turnam peste branza.
Mixam rapid, pana se omogenizeaza compozitia, apoi o punem peste fructe.
Dam tortul la rece pentru minim 4 ore, apoi putem sa il scoatem din forma, il feliem si servim musafirii. 🙂
Abia astept sa imi spuneti cat de mult v-a placut!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Ce bine arata! Azi il execut! Multumim pentru asa retete minunate! Te pup! :*
Te pup!
Gand la gand! 🙂
Minunat de racoros!
🙂
O nebunie cu capsuni! :X
TKS!
Capsunile sunt moartea mea
Serios? Nu am stiu!
De sezon.Bun,gustos, frumos!
Multumesc!
Arata super bine. Yumyyy
Pot inlocui biscuiti digestivi si cei cu ovaz cu biscuiti integrali de la Leibniz?
Parerea mea este ca acestia nu vor forma blatul corect, ai grija sa modifici cantitatea de unt. Biscuitii digestivi sunt mai buni.
Nu locuiesc in Romania si am tot cautat biscuti digestivi, dar nu am gasit. Daca nu gasesc sa pun la cei integrali mai mult unt pana se leaga compozitia?
Ce bine arata