RETETE RECENTE

PASTA DE NAUT CU CIUPERCI

June 24, 2014 | CATEGORIA

 pasta-de-naut-cu-ciuperci

pasta-de-naut-cu-ciuperci-a

 

INGREDIENTE:

1 cutie naut

1 borcan ciuperci

2 cepe medii

2 catei usturoi

2 linguri iaurt grecesc

1 lingurita pasta tahini

1 lingurita miere de albine

2 linguri suc lamaie

1/4 lingurita coaja rasa lamaie

boia de ardei picanta

sare

piper proaspat macinat

patrunjel verde

ulei de masline

PREPARARE:

Pentru aceasta reteta am ales conservele sanatoase de la Sun Food, in care nu se gasesc conservanti.

pasta-de-naut-cu-ciuperci-1

Tocam ceapa marunt si o calim in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa adaugam ciupercile tocate marunt, usturoiul pisat, boia iute, sare si piper.

pasta-de-naut-cu-ciuperci-2

Continuam sa calim la foc mic cateva minute. Scurgem intre timp si nautul. Punem intr-un robot sau mixer vertical boabele de naut, ceapa cu ciuperci, sucul si coaja de lamaie, iaurtul, tahini, mierea de albine, un praf de sare si piper proaspat macinat.  Pastram cateva cubulete de ciuperci pentru decor.

pasta-de-naut-cu-ciuperci-3

Pasam pana obtinem o crema fina. Punem crema intr-un castron, decoram cu ulei de masline, ciupercile pastrate, boia de ardei si putin patrunjel verde tocat marunt.

pasta-naut-cu-ciuperci-f

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

    • diva in bucatarie

      😉

  • cat de bine arata! Un hummus la un alt nivel, super 😉 Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Poliana!

  • Mirela Carmen Tomescu

    Excelenta !!! De savurat oricand si la orice ora !!!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Roxana

    Foarte gustoasa! Am facut-o fara pasta de tahini, dar e delicioasa oricum! Multumesc! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *