fbpx

RETETE RECENTE

QUICHE LORRAINE

May 31, 2016 | CATEGORIA

quiche-lorraine-A

Lorena, regiune din nord-estul Frantei, o zona ce a apartinut o perioada si Germaniei, a dat istoriei gastonomice o tarta plina de savoare: quiche-ul. Se pare ca ca termenul de quiche Lorraine apare in diverse documente inca din anii 1800, iar dupa al doilea razboi mondial a treacut granita in Anglia si chiar peste ocean, in America. In acest moment aceasta tarta sarata este foarte populara pe tot mapamondul, apreciata pentru gustul deosebit pe care il are blatul, simplitatea si in acelasi timp savoarea umpluturii.

Aluatul tartei este unul fraged, in a carui compozitie un rol foarte important il are untul. Acesta contribuie in mod definitiv la delectarea papilelor gustative prin gustul sau perfect si delicat, preparatele obtinute cu ajutorul acestuia fiind de-a dreptul exceptionale.

Pentru a pregati quiche Lorraine avem nevoie de urmatoarele:

INGREDIENTE:

Pentru blat:

250 g faina

125 unt Président moale

1 praf de sare

1 galbenus

30-40 ml apa rece

Pentru umplutura:

200 g lardons afumat (bucatele de bacon taiate)

200 g creme fraiche (smantana pentru gatit)

200 ml lapte

2 oua + 2 galbenusuri

sare

piper

1 g nucsoara

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana, astfel incat sa putem prelucra rapid si usor quiche-ul.

quiche-ingrediente-a

Incepem cu pregatirea aluatului: amestecam untul cu faina si sarea, apoi adaugam apa si galbenusul.

quiche-lorraine-1quiche-lorraine-2

Amestecam din nou aluatul, fara sa depunem efort prea mare. Il modelam in forma de minge si il dam la rece pentru o ora. Intindem apoi aluatul intr-o forma cu diametrul de 20-22 cm si il lasam alte 30 minute la rece.

quiche-lorraine-3quiche-lorraine-4

In acest timp batem intr-un castron smantana cu lapte, cele 2 oua si cele 2 galbenusuri. Adaugam sare, piper si nucsoara.

quiche-lorraine-5quiche-lorraine-6

Sotam intr-o tigaie baconul (lardons) fara sa punem ulei, scurgem grasimea si lasam sunca pe un prosop de hartie pentru a fi absorbita grasimea, apoi o punem peste ouale batute cu smantana si lapte.  Preincalzim cuptorul la 200°C, apoi coacem blatul in jur de 10 minute. Punem compozitia din oua si bacon in tava si continuam sa coacem in jur de 30 minute, sau pana se rumeneste frumos, iar umplutura este ferma la atingere.

quiche-lorraine-7quiche-lorraine-8

Lasam quiche-ul in tava dupa ce il scoatem din cuptor in jur de 10 minute, dupa acest timp se va desprinde usor de margini si nu se va rupe.

quiche-lorraine-felie

Va doresc sa il savurati acompaniat de un vin frantuzesc bun.

Pofta buna! Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Daca aveti cont de Instagram va invit sa ma urmariti aici.

Va invit sa va abonati la canalul meu YOU TUBE. Veti fi la curent cu retetele pregatite in format video.

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *