Retete din bucataria frantuzeasca

14 iulie 2020Diva in Bucatarie

Retete din bucataria frantuzeasca. Inca din Evul Mediu bucataria franceza avea mancare rafinata, decorata si condimentata.

Retete din bucataria frantuzeasca, considerata cea mai rafinata si mai savuroasa din toate bucatariile lumii. Daca iti doresti o cina de neuitat, cu vin bun, la lumina lumanarilor, cu siguranta meniul ales va fi unul din bucataria frantuzeasca.

Inca din Evul Mediu bucataria franceza avea mancare rafinata, decorata si condimentata.

Bucataria franceza se caractezizeaza printr-o varietate de stiluri, ingrediente si preparate, in functie de regiunile tarii. Fiecare regiune are propria specialitate. Franta este considearata tara vinului, branzeturilor si gastronomiei.

Bucataria franceza a intrat in patrimoniul Unesco in 2010. Cuvintele care o definesc sunt: rafinament, eleganta, calitate si lux.

De la retetele simple de sandwich-uri precum croque-monsieur, la retetele de paine, croissante, apoi la tarta quiche Lorraine, la coq au vin sau tocanitele bourguignon, pana la sufleuri sau deserturile emblematice, retetele din bucaraia frantuzeasca sunt un fel de calatorie a simturilor pe care le descoperi cu placere si de care te vei indragosti.

Preparatele frantuzesti arata incredibil de bine si sunt extrem de savuroase, chiar daca nu apeleaza la condimente complicate.

Acum va las sa descoperiti retetele din bucataria frantuzeasca pregatite de mine, explicate pas cu pas, cu poze pentru etapele de pregatire.

DACA VRETI SA CITITI RETETELE APASATI PE TITLUL RETETEI!

SUPA DE CEAPA

TOCANITA DE PUI IN STIL PREVENSAL

COQ AU VIN

CORDON BLEU DE PORC

CORDON BLEU DE PUI

TOCANITA DE VITA BOURGUIGNON LA SLOW COOKER

TOCANITA DE CERB BOURGUIGNON

TOCANITA DE MISTRET CU CIUPERCI SI PRAZ

RATATOIULLE – RETETA CLASICA

SALATA NICOISE

QUICHE LORRAINE

QUICHE CU PRAZ

GALETTE CU BRANZETURI SI DOVLECEI

CARTOFI DAUPHINOISE

TARTIFLETTE

CARTOFI FRANTUZESTI

MIDII IN SOS DE VIN CU SOFRAN

VOL AU VENT CU CREMA DE BRANZA

TAPENADE CU TON

CROQUE MONSIEUR

MAIONEZA DE CASA

SOS TARTAR

SOS AIOLI

SOS BECHAMEL

SOS OLANDEZ

SPARANGHEL FIERT CU SOS OLANDEZ

FOUGASSE

BRIOSA CU ALBUSURI

DULCEATA DE CAISE SI PIERSICI CU LAVANDA

PAINS AU CHOCOLAT

TARTA CU LAMAIE SI BEZEA

TARTA DE SMOCHINE CU CREMA DE MIGDALE

MOUSSE AU CHOCOLAT

CREMA DE VANILIE – CREME PATISSIERE

CREMA CUSTARD

CREMA DE ZAHAR ARS

CREME BRULEE

LAVA CAKE

TORT BUTURUGA

PRAJITURA CU CIOCOLATA – GATEAUX MOELLEUX AU CHOCOLAT 

CHEC CU VIN ROSU SI CIOCOLATA

CLATITE CREPES SUZETTE

GALETTE DE ROIS

LAPTE DE PASARE – ILES FLOTTANT

CLAFOUTIS CU CIRESE SI MIGDALE

MENDIANTS – DISCURI DE CIOCOLATA

BISCUITI SABLE

BISCUITI CU LEVANTICA

MADELEINE CU LEVANTICA

MADELEINE CU LAMAIE

VERRINE CU BRANZA DE VACI SI CIRESE

MUFFINS CU LAVANDA

GOGOSI DIN ALUAT OPARIT

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna ! V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati pune o reteta frantuzeasca care se pregateste la tara , la cei care au oi : mamaliga +cascaval+cartofi fierti .Se face la ceaun , se amesteca mult si se intinde cand se ridica facaletul cu care se amesteca , la foc ! Daca gasiti reteta si mi-o puteti transmite , va multumesc anticipat si succes !

    1. Buna! Nu stiu o astfel de reteta, dar in Bucovina se face o mamaliga cu cartofi delicioasa. Se fierb cartofii. Cand sunt gatiti se scot si se zdrobesc, apoi se intorc in apa in care au fiert si sevadauga malai in ploaie, Se fierbe pana cand mamaliga are consistenta dorita si malaiul este gatit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *