fbpx

RETETE RECENTE

PAINS AU CHOCOLAT

June 7, 2016 | CATEGORIA

pains-au-chocolat-B

Pains au chocolat (paine cu ciocolata) cu aluat plin de unt ca si al croissantelor si o umplutura delicioasa de ciocolata ne poate rasfata la micul dejun sau la o gustare dulce langa o ceasca de cafea. Daca se nimereste cineva in preajma cuptorului cand s-au copt, cu siguranta nu mai pleca din zona. Ori asteapta cuminte sa se raceasca, ori le mananca calde, savurand fiecare inghititura ca pe cea mai mare placere gourmet pe care o poate primi in acea zi.

Pentru a pregati pains au chocolat am ales untul Président, cel care nu ne lipseste niciodata din frigider. Dintre toate tipurile de unt ce se gasesc in magazine, Président are cel mai bogat portofoliu, producatorii avand grija sa aduca alaturi de experienta si traditie cele mai bune ingrediente, realizand poate cel mai bun unt natural, fara aditivi, pasteurizat doar pentru o mai buna conservare. Untul Président va asigura produselor gatite de noi savoare, rafinament, dar mai ales un gust foarte bun.

INGREDIENTE:

(pentru 15 buc)

500 g faina

10 g sare

60 g zahar pudra

30 g drojdie proaspata

100 g unt Président

240 ml lapte cald

250 g unt Président pentru stratificare

Pentru umplutura:

50 g ciocolata neagra

Pentru finisaj:

1 galbenus de ou

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim ingredientele.

pains-au-chocolat-ingrediente

Punem faina cernuta in castronul mixerului/robotului, adaugam drojdia, sarea si zaharul fara ca acestea sa intre in contact intre ele. Turnam laptele (cald, la 27-30°C) si lasam in jur de 15 minute mixerul sa framante aluatul (cu ajutorul carligelor).

pains-au-chocolat-1pains-au-chocolat-2

Dupa ce s-a framantat, il mutam intr-un bol, il acoperim cu folie si il lasam sa creasca la caldura in jur de 30-40 minute. Dupa acest interval punem aluatul pe o planseta, il apasam cu dosul palmei in 4 parti si intindem un dreptunghi pe care mai apoi apoi il impaturim in 3.

pains-au-chocolat-3pains-au-chocolat-4

Il invelim in folie alimentara si il punem in congelator 45 minute, avand grija ca dupa 20 minute sa il rotim, astfel incat sa se raceasca uniform. Dupa cele 45 minute de stat in congelator, scoatem aluatul din folie si intindem un dreptunghi. Punem untul deasupra, lasand cam 5 cm din margini neacoperite.

pains-au-chocolat-5pains-au-chocolat-6

Pliem aluatul astfel incat untul sa ramana la mijloc. Il lasam la rece 1 ora, apoi il intindem pe lungime, intr-o banda pe care o vom plia astfel: aducem o treime spre interior ( sa spunem ca o luam marginea din stanga), apoi a treia parte (cea din dreapta) peste prima parte de aluat pliata.

pains-au-chocolat-7pains-au-chocolat-9

Repetam operatiunea, apoi lasam aluatul in frigider peste noapte. A doua zi intindem un dreptunghi de dimensiuni 45*40 cm. Taiem 3 benzi de 15 cm latime, apoi decupam din fiecare banda alte 5 dreptunghiuri (acestea vor avea 8*15 cm).Punem pe fiecare dreptunghi 2 benzi de ciocolata, aranjand prima ciocolata la 2 cm de sus si a doua la 3 cm de partea de jos. Rulam aluatul de sus in jos, fara sa il strangem foarte tare.

pains-au-chocolat-10pains-au-chocolat-11

Punem bucatile de pain au chocolat in tava astfel incat partea finala a rolei sa ramana dedesubt – altfel riscam sa se desfaca si sa nu obtinem ceea ce ne dorim. Lasam sa creasca in tava 90-120 minute, pana isi dubleaza volumul, le ungem cu un galbenus batut, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 170 minute in jur de 30-40 minute (in functie de puterea cuptorului). Vom sti ca sunt gata cand sunt rumenite frumos pe toate partile (inclusiv pe partea de jos).

pains-au-chocolat-12pains-au-chocolat-13

Lasam pain au chocolat sa se raceasca putin in tava, apoi le putem pune pe un gratar.

Sunt perfecte!

pains-au-chocolat-divainbucatarie-1

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

 

 

Comentarii

  • Rocsi Ciobanu

    Vaaai, cat de minunate!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *