Mousse de gorgonzola
Mousse de gorgonzola
Mousse de gorgonzola, o crema fina si gustoasa, perfecta pentru diverse aperitive.
INGREDIENTE:
100 g gorgonzola
100 g unt
100 g sos béchamel
pentru béchamel:
20 g unt
20 g faina
200 ml lapte
sare
piper
1 varf cutit nucsoara
PREPARARE:
Pregatim pentru inceput sosul béchamel: calim faina in untul topit si incins. Omogenizam bine, apoi turnam treptat laptele. Adaugam sare, piper si nucsoara si lasam la foc mic, amestecand mai des cand incepe sa prinda consistenta, pana in momentul in care se ingroasa (ca o budinca). Luam de foc, punem direct pe sos folie alimentara si lasam sa se raceasca.
In acest timp cantarim untul si branza, apoi le mixam impreuna. Dupa omogenizare adaugam sosul béchamel si continuam mixarea pana obtinem o crema fina.
Folosim mousse-ul de gorgonzola pentru aperitive.
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Exact pe placul meu! <3