Mousse de gorgonzola

6 iunie 2016Diva in Bucatarie

Mousse de gorgonzola. Mousse de gorgonzola, o crema fina si gustoasa, perfecta pentru diverse aperitive.

Mousse de gorgonzola, o crema fina si gustoasa, perfecta pentru diverse aperitive.

INGREDIENTE:

100 g gorgonzola

100 g unt

100 g sos béchamel

pentru béchamel:

20 g unt

20 g faina

200 ml lapte

sare

piper

1 varf cutit nucsoara

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput sosul béchamel: calim faina in untul topit si incins. Omogenizam bine, apoi turnam treptat laptele. Adaugam sare, piper si nucsoara si lasam la foc mic, amestecand mai des cand incepe sa prinda consistenta, pana in momentul in care se ingroasa (ca o budinca). Luam de foc, punem direct pe sos folie alimentara si lasam sa se raceasca.

In acest timp cantarim untul si branza, apoi le mixam impreuna. Dupa omogenizare adaugam sosul béchamel si continuam mixarea pana obtinem o crema fina.

Folosim mousse-ul de gorgonzola pentru aperitive.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *