Clafoutis cu cirese si migdale
Clafoutis cu cirese si migdale
Clafoutis cu cirese si migdale este un desert delicios, perfect de savurat in orice moment al zilei, cand ai pofta de ceva delicios, foarte usor de pregatit.
Clafoutis este o reteta din bucataria franceza, ce provine din zona Limousin inca din secolul 19 si se pregateste in mod traditional cu cirese negre, dar lasa liber si variantelor de cirese rosii sau albe, prune, pere, afine sau mure.
Aluatul este usor fluid, mai gros decat cel clatitelor. Gustul este puternic influentat de prezenta fructelor si a untului, iar textura finala aduce cu o budinca. Cred ca este cea mai banala reteta si o poate face chiar si un copil. Dealtfel, prima reteta de clafoutis am pregatit-o la dorinta copilului meu, dintr-o carte de retete pentru copii. M-a rugat sa o postez si asta am si facut. Pana la urma a iesit ceva delicios, merita impartasita reteta.
Pentru a obtine un clafoutis cu cirese bun trebuie sa folositi ingrediente bune, iar untul chiar daca este folosit doar la tapetarea vasului trebuie sa fie unt gras, de cea mai buna calitate.
Este sezonul cireselor si am profitat de prospetimea si gustul lor bun. Cirese mari si carnoase au ajuns in acest clafoutis.
In aceste clafoutis cu cirese am adus un plus de savoare cu ajutorul unor migdale macinate. Prajitura in general, fara migdale, se umfla, pentru ca dupa o scoatem din cuptor sa se dezumfle. Ei bine, cu aceste migdale, nu s-a mai dezumflat atat de tare. Este una din cele mai bine combinatii si am mai folosit-o si prajitura aceasta.
Am pregatit si alte prajituri deserturi cu cirese. Daca vreti sa va inspirati incercati cele mai delicioase briose cu cirese, prajitura cu mac si cirese, desert la pahar cu cirese si crema de branza, iar galustele de gris cu sos de cirese au facut senzatie printre mamicile prietene.
Noi am mancat clafoutis cu cirese si migdale usor caldut, cu o cupa de inghetata de vanilie pusa direct pe bucatica de desert. Puteti sa il mancati si simplu sau pudrat cu zahar pudra.
Daca sunteti iubitori de deserturi banale clafoutis cu cirese merita atentia voastra.
Pentru a face clafoutis cu cirese si migdale aveti nevoie de putine ingrediente, asa ca vi le las mai jos cu toate explicatiile legate de modul de preparare.
Ingrediente:
(pentru 6 persoane)
120 g faina
40 g migdale macinate
120 g zahar pudra
4 oua
150 ml lapte
120 ml smantana pentru frisca
600 g cirese (cu samburi)
30 g fulgi de migdale
Pentru tapetare vas:
20 g unt
20 g faina
Pentru servit:
inghetata de vanilie
Mod de preparare clafoutis cu cirese si migdale:
Preincalzim cuptorul la 180°C si pregatim ingredientele. Amestecam intr-un castron faina cernuta, zaharul si migdalele macinate, apoi adaugam treptat ouale.
Amestecam foarte bine astfel incat sa nu obtinem cocoloase.
Incorporam laptele amestecat in prealabil cu smantana, omogenizand compozitia.
Ungem vasul termorezistent cu unt, apoi presaram faina, scuturand surplusul.
Punem ciresele spalate si curate de codite si samburi in vas, apoi turnam aluatul peste ele. Presaram fulgii de migdale si coacem clafoutis cu cirese si migdale timp de 30-35 minute.
Lasam sa se raceasca putin inainte de a portiona. Il putem manca cat este inca caldut cu inghetata de vanilie sau pudrat cu zahar.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
varianta ta cu fulgii de migdale este si mai gustoasa si mai aspectuoasa…