fbpx

RETETE RECENTE

GALUSTE DE GRIS CU SOS DE CIRESE

November 17, 2013 | CATEGORIA

galuste-de-gris-cu-sos-de-cirese

In loc de gris cu lapte, ce spuneti de niste galuse de gris? Cu o mica transformare putem obtine un desert rapid si delicios!

INGREDIENTE:
(pentru 12 bucati)

500 ml lapte
100 g gris
50 g zahar
1 praf de sare
2 galbenusuri
100 g unt
4 biscuiti (Petit Beurre)
1 compot de cirese (400 ml)
1 lingura amidon
1 baton scortisoara
coaja rasa 1 lamaie
1 lingurita suc lamaie

PREPARARE:

Pregatim grisul cu lapte pentru inceput. Punem laptele la fiert, adaugam zaharul si un praf de sare, apoi grisul in ploaie. Amestecam sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Cand compozitia s-a ingrosat luam de pe foc si lasam sa se raceasca, dar nu de tot, pentru ca adaugam galbenusurile cand este inca caldut.

galuste-de-gris-cu-sos-de-cirese-1

Omogenizam compozitia. Macinam biscuitii si ii prajim putin in 20 g unt, doar pana isi schimba putin culoarea.

galuste-de-gris-cu-sos-de-cirese-2

Incingem intr-o tigaie restul de unt. Luam din gris cu o lingura umezita, incercand sa ii dam o forma alungita inainte de a pune galusca la prajit in unt. Rumenim uniform galustele, apoi le scoatem si le punem in tigaia cu biscuitii prajiti.

galuste-de-gris-cu-sos-de-cirese-3

Tavalim bine galustele prin biscuiti inainte sa le punem pe platou.

galuste-de-gris-cu-sos-de-cirese-4

Pregatim sosul de cirese. Strecuram compotul si lasam fructele separat. Punem la fiert lichidul compotului cu scortisoara, sucul si coaja de lamaie. Dizolvam amidonul cu 2 linguri de apa si il turnam in sos. Continuam sa fierbem pana incepe sa se ingroase, dar nu foarte tare – prin racire devine si mai gros. Amestecam continuu, sa nu faca cocoloase.

Servim galustele de gris cu sos si cirese din compot.
Sa aveti pofta!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *