Chec cu vanilie si crema de capsuni

3 iunie 2016Diva in Bucatarie

Chec cu vanilie si crema de capsuni. Mixam untul cu zaharul pana devin o crema fina. Fierbem laptele cu semintele si coaja de la o pastaie de vanilie, apoi lasam sa se raceasca.

Chec pufos cu vanilie si crema de capsuni, deliciul perfect pentru rasfatul din week-end-ul ce bate la usa. Secretul acestui chec il constituie laptele aromat cu vanilie. Nu stiu cat de pofticiosi sunteti voi, dar va garantez ca aroma si textura va vor cuceri.

INGREDIENTE:

150 g unt

250 g zahar

70 ml lapte

1 pastaie vanilie

150 g iaurt grecesc

4 oua

coaja rasa de la 1 portocala

1 lingura rom

300 g faina

1 plic praf de copt

Pentru crema de capsuni:

200 g crema de branza Philadelphia

70 g zahar

150 g capsuni

20 g amidon

10 g faina

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul pana devin o crema fina. Fierbem laptele cu semintele si coaja de la o pastaie de vanilie, apoi lasam sa se raceasca.

chec-cu-vanilie-si-crema-de-capsuni-1chec-cu-vanilie-si-crema-de-capsuni-2

Incorporam in compozitai de unt ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare in parte. Adaugam apoi laptele, iaurtul, coaja rasa de portocale si romul. Ultimile ingrediente pe care le punem sunt faina si praful de copt. Lasam aluatul sa astepte si pregatim crema de capsuni.

chec-cu-vanilie-si-crema-de-capsuni-4chec-cu-vanilie-si-crema-de-capsuni-5

Fierbem capsunile cu zahar, le pasam si le lasam sa se raceasca. Adaugam amidonul, faina si crema de branza, plus 2 linguri varfuite din aluatul checului si amestecam pana la omogenizare.

chec-cu-vanilie-si-crema-de-capsuni-3achec-cu-vanilie-si-crema-de-capsuni-7a

Turnam aluatul de chec in tava tapetata, deasupra punem crema de capsuni, amestecam usor cu un cutit pentru a obtine efectul de marmorat, apoi coacem checul in cuptorul preincalzit lan 180°C pentru 45-55 minute (on functie de puterea cuptorului).

chec-cu-vanilie-si-crema-de-capsuni-8chec-cu-vanilie-si-crema-de-capsuni-9

Lasam checul sa se raceasca in tava, apoi il scoatem usor.

Simplu si ultra delicios!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *