fbpx

RETETE RECENTE

TOCANITA DE MISTRET CU CIUPERCI SI PRAZ

March 19, 2015 | CATEGORIA

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz

INGREDIENTE:

700 g cotlet de mistret

2 morcovi tineri subtiri

1 tija subtire apio

1 bucata praz mediu-mare

100 g arpagic

120 g ciuperci champignon

2 felii sunca afumata

2-3 crengute cimbru

1 frunza dafin

500 ml supa pui

70 ml vin rosu

150 ml suc de rosii

2 linguri faina

1 lingurita zahar

1/2 lingurita otet

ulei pentru prajit

sare

1/2 lingurita boabe de piper

PREPARARE:

Carnea de mistret marinata timp de 48 ore (gasim carne marinata in verdeturi in magazine) o taiem cuburi sau fasii. Presaram o lingura faina si incercam sa acoperim toata carnea cu aceasta.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-1

Calim la foc mic, in ulei incins, arpagicul, morcovul feliat subtire  si sunca taiata marunt.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-4

Dupa ce s-au calit le scoatem din tigaie si punem carnea la calit la foc mic. Stingem cu vinul rosu.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-5

Adaugam ceapa, morcovii si sunca peste carne si mai lasam pe foc in jur de 5 minute.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-6

In alta tigaie calim prazul.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-2

Adaugam prazul, tija de telina, supa, sare, piper, cimbrul, frunza de dafin, boabele de piper, sucul de rosii amestecat cu o lingura faina, zahar si otet.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-7

Mutam tocanita intr-un vas termorezistent cu capac, apoi o dam la cuptor pentru o ora la 120°C si 90 minute la 160°C.

Din cand in cand amestecam in vas, verificand daca exista riscul sa se lipeasca si daca avem suficient lichid.

Pofta buna!

Comentarii

  • Wow!… Nu am mancat niciodata mistret, arata demential tocanita [emoticon care saliveaza] 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Mancarica arata super, dar ma fac ca nu este mistret 🙂 Este singura carne pe care n-o pot consuma.. Am avut prea mult timp contact cu mistretii si mi s-a taiat definitiv!!
    Dar o voi inlocui cu carne de porc domestic, si tot o fac!

    • diva in bucatarie

      🙂 Eu cred ca pregatita in varianta aceasta nici nu vei sti ca este de mistret!

  • Savuroasă. De probat chiar cu carne de mistreț 😉 Minunată!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *