Tocanita de mistret cu ciuperci si praz

19 martie 2015Diva in Bucatarie

Tocanita de mistret cu ciuperci si praz. Calim la foc mic, in ulei incins, arpagicul, morcovul feliat subtire  si sunca taiata marunt.

INGREDIENTE:

700 g cotlet de mistret

2 morcovi tineri subtiri

1 tija subtire apio

1 bucata praz mediu-mare

100 g arpagic

120 g ciuperci champignon

2 felii sunca afumata

2-3 crengute cimbru

1 frunza dafin

500 ml supa pui

70 ml vin rosu

150 ml suc de rosii

2 linguri faina

1 lingurita zahar

1/2 lingurita otet

ulei pentru prajit

sare

1/2 lingurita boabe de piper

PREPARARE:

Carnea de mistret marinata timp de 48 ore (gasim carne marinata in verdeturi in magazine) o taiem cuburi sau fasii. Presaram o lingura faina si incercam sa acoperim toata carnea cu aceasta.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-1

Calim la foc mic, in ulei incins, arpagicul, morcovul feliat subtire  si sunca taiata marunt.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-4

Dupa ce s-au calit le scoatem din tigaie si punem carnea la calit la foc mic. Stingem cu vinul rosu.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-5

Adaugam ceapa, morcovii si sunca peste carne si mai lasam pe foc in jur de 5 minute.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-6

In alta tigaie calim prazul.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-2

Adaugam prazul, tija de telina, supa, sare, piper, cimbrul, frunza de dafin, boabele de piper, sucul de rosii amestecat cu o lingura faina, zahar si otet.

tocanita-de-mistret-cu-ciuperci-si-praz-7

Mutam tocanita intr-un vas termorezistent cu capac, apoi o dam la cuptor pentru o ora la 120°C si 90 minute la 160°C.

Din cand in cand amestecam in vas, verificand daca exista riscul sa se lipeasca si daca avem suficient lichid.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Mancarica arata super, dar ma fac ca nu este mistret 🙂 Este singura carne pe care n-o pot consuma.. Am avut prea mult timp contact cu mistretii si mi s-a taiat definitiv!!
    Dar o voi inlocui cu carne de porc domestic, si tot o fac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *