Tocanita de cerb bourguignon
Tocanita de cerb bourguignon. Carnea calita frumos o scoatem din tigaie pe o farfurie. Continuam sa calim baconul tocat cuburi mici. Cand este gata il scoatem si pe acesta din tigaie pe o farfurie.
Tocanita de cerb bourguignon este foarte buna! Nu se prepara greu, doar ca asteptam mult timp sa se faca in cuptor – faptul acesta nu ne incurca prea tare pentru ca facem alte lucruri in acest timp.
INGREDIENTE:
750 g carne de cerb
150 g faina
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
2 linguri unt
1 lingura ulei palmier
100 g bacon taiat cubulete
10 cepe mici
2 cepe medii taiate pestisori
2 morcovi medii taiati rondele (sa nu fie prea subtiri)
1 tija telina tocata marunt
3 catei usturoi zdrobiti
750 ml supa vita (sau 750 ml apa + 3/4 cub concentrat supa de vita)
150 ml vin rosu
200 ml suc gros de rosii (sau ketchup de casa)
2 frunze de dafin
1/2 lingurita cimbru
200 g ciuperci champignon
PREPARARE:
Carnea de cerb marinata si curatata o taiem cuburi. Amestecam faiana cu sare si piper, apoi tavalim carnea prin faina, fara a lasa sa fie acoperita intr-un start prea gros. Calim cuburile de carne cate putine, pe rand, in untul topt si ulei.
Carnea calita frumos o scoatem din tigaie pe o farfurie. Continuam sa calim baconul tocat cuburi mici. Cand este gata il scoatem si pe acesta din tigaie pe o farfurie.
In aceeasi tigaie calim ceapa, morcovul, telina in jur de 3 minute. Adaugam usturoiul pisat si calim impreuna, amestecand continuu cateva secunde (in jur de 20-30).
Punem apoi carnea si baconul peste legume si le lasam 1 minut impreuna sa isi ia aromele.
Adaugam supa de vita si sucul de rosii peste acestea.
Turnam si vinul, punem frunzele de dafin si cimbrul.
Daca avem un vas de fonta cu capac mutam compozitia in acesta (putem folosi si un vas de yena care se inchide ermetic daca nu avem fonta) si il dam la cuptor pentru o ora la 160°, apoi o ora la 180°. Luam apoi capacul, adaugam ciupercile champignon taiate felii si calite putin, apoi lasam sa scada sosul.
Servim tocanita de cerb bourguignon calda cu o garnitura de cartofi calzi preparati in cuptor (nu cartofi prajiti!) sau piure de cartofi.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta delicioasa este aici.
Nemaipomenita.Bravo bravo..O saptamana frumoasa…
Multumesc, la fel!
Arata grozav de bine!
Multumesc, Mihaela!
Nu am mancat niciodata cerb, dar preparatul tau arata senzational! 🙂
Multumesc, Dana!
Nu am avut niciodatã ocazia sa mananc cerb, aratã asa de bine ca…inghit in sec…si..imi plouã in gurã :d
Ramona, poti inlocui cerbul cu vita si obtii o tocanita delicioasa!
Arata grozav! Dar de unde ai tu carne de cerb? 😛
Am primit-o!
N-am mancat niciodata carne de cerb 🙁 Dar cred ca-i buna, nu?! De aratat arata absolut delicios!
DAAAA! F buna!
E bestiala tocanita,am facut si eu de curand,dar cu carne de vita.Cerb mi-ar place mult sa-ncerc!pupici 🙂
Flory si eu am avut noroc cu varul sotului meu pentru aceasta delicatesa!
Arata intr-un mare fel. Nu am mancat niciodata carne de cerb , as vrea sa pot gusta.
Dorina este buna!!!
Arata super bine.Voi incerca si eu,sper sa-mi reuseasca!