Tartiflette cu prosciutto
Tartiflette cu prosciutto. O reteta frantuzeasa de cartofi ce poate fi servita la cina, cucereste prin rapidititatea si usurinta din etapele de pregatirii, dar si prin gustul acesteia.

O reteta frantuzeasa de cartofi ce poate fi servita la cina, cucereste prin rapidititatea si usurinta din etapele de pregatirii, dar si prin gustul acesteia.
INGREDIENTE:
1 kg cartofi
2 cepe
2 linguri ulei
100 g prosciutto
100 g branza emmental rasa
150 g cascaval Comte
3 linguri smantana
sare
piper
1 lingura unt
PEREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 220°C. Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem rondele cu o grosime de aproximativ 0.5 cm si ii fierbem in apa cu sare timp de 10 minute.
Calim ceapa toata julien in uleiul incins.
Adaugam prosciutto taiat fasii de marime medie si il calim putin.
Intr-un vas termorezistent punem putin unt, apoi aranjam jumatate din cantitatea de cartofi. Peste acestia punem smantana, asezonam cu sare si piper, apoi punem ceapa cu prosciutto.
Presaram ceva mai mult din cantitatea de branza rasa, apoi acoperim cu restul de cartofi.
Peste acestia presaram restul de branza rasa si cascavalul „Comte” taiat felii mari si groase.
Dam vasul la cuptor pentru 20-30 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare), pana se topeste branza si se rumeneste usor.
Servim tartiflette cu prosciutto imediat, cu o salata verde sau muraturi.
Pofta buna!
Si uite ca stiu ce mancam diseara! 🙂
Cat de bine arataaaaaaa !!O minunatie marca Cristina !
Cam asa ceva am facut si eu ieri dar cu…conopida.
Te tzuc fata draga !
Super buna!Urmeaza zilele viitoare! 😉
Este o reteta buna ,dar mie mi se pare cam grasa si in fotografie balteste grasimea pe fundul vasului (branzeturile au multa grasime si calorii la care se mai adauga untul ,smantana si uleiul unde s-a calit ceapa ) , cred ca poate fi ajustata cu branzeturi mai putin grase sau reduse ca si cantitate , in rest e o combinatie perfecta , multumesc ptr idee .
Jos se vede branza topita. Nu este grasime!