VOL AU VENT CU CREMA DE BRANZA

December 29, 2012 | CATEGORIA

vol-au-vent-cu-crema-de-branza

Vol au vent intra in categoria acelor aperitive festive ultra rapid si usor de preparat. Va propun sa le preparati in casa, asa cum veti observa si un copil le poate pregati, in plus veti sti mereu ca aveti pe masa ceva proaspat.

INGREDIENTE:
(18 bucati cu diametrul de 6 cm)

400 g aluat foietaj
1 ou
1 lingura seminte susan
1 lingura seminte de mac
200 g crema de branza cu verdeata

PREPARARE:

Lasam aluatul de foietaj sa se decongeleze la temperatura camerei. Cand mai este putin inghetat decupam cerculete (cu diametrul de 6 cm) sau patratetele in numar par. Jumatate din acestea vor fi la randul lor decupate in mijloc. Ungem marginile cu oul batut cu un praf de sare si lipim cerculetele decupate in mijloc de cele intregi. Fundul blatului il intepam cu furculita pentru a nu-l lasa sa creasca la fel de mult ca restul aluatului.

vol-au-vent-cu-crema-de-branza-1vol-au-vent-cu-crema-de-branza-2

Le ungem iar cu ou si presaram seminte de susan si de mac. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute, pana devin aurii.

Le lasam sa se raceasca apoi le umplem cu crema de branza.

Simplu, rapid si de efect!

vol-au-vent-cu-crema-de-branza-3

Spor la lucru!!

Comentarii

  • Simpli dar cu maaare efect!!!!Sarbatori frumoase in continuare!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, la fel!

  • Ideale pentru sărbători și drăguțe foc.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alina!

  • ama

    arata minunat!!! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ama!

  • elena

    LE-AM FACUT SI EU DE SARBATORI SI SUNT FOARTE BUNE.

    • diva in bucatarie

      Multumesc! Ma bucur ca ti-au placut!

  • Dana

    Aluatul se umfla la fel de frumos daca este intins cu sucitorul dupa ce s-a decongelat, sau trebuie folosit la grosimea initiala?

    • diva in bucatarie

      Intins cu sucitorul va avea o inaltime putin mai mica. Important este ca fundul sa fie intepat cu furculita sa nu creasca si el la fel de mult.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *