Prajitura aperitiv cu somon

30 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura aperitiv cu somon. Pentru a realiza blatul batem ouale si le amestecam pe rand cu apa fiarta, uleiul, faina cernuta, praful de copt, somonul si semintele de mac.

Prajiturile aperitiv au mare cautare la mesele festive, iar aceasta nu va trece neobservata cu siguranta. Cei care iubesc aperitivele pe baza de somon cu siguranta vor fi incantati de rezultat si o vor reface cu ficare ocazie.

INGREDIENTE:
(pentru 24 patrate cu latura de 5.5 cm)

Pentru blat:
(ne trebuie 2 blaturi, inmultim ingredientele cu 2)
4 oua
4 linguri faina
4 linguri ulei
1 lingura apa fiarta
1 lingurita smantana
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura seminte de mac
30 g somon afumat taiat cubulete mici

Pentru crema:
400 g crema de branza Philadelphia
150 g pate de somon
200 g somon afumat – tocat cubulete
1/2 legatura verdeata (marar sau patrunjel)

PREPARARE:

Pentru a realiza blatul batem ouale si le amestecam pe rand cu apa fiarta, uleiul, faina cernuta, praful de copt, somonul si semintele de mac.

Compozitia o turnam intr-o tava (22*33) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute.

prajitura-aperitiv-cu-somon-1

Rasturnam blatul pe un prosop umed, scoatem hartia de copt, apoi il acoperim cu un alt prosop umed. Repetam procedeul si cu al doilea blat.
Pentru a realiza crema amestecam toate ingredientele la robot sau cu ajutorul unui mixer.

prajitura-aperitiv-cu-somon-2

Pentru asamblarea prajiturii luam blaturile din prosoape. Punem un blat pe platou, intindem apoi crema peste el si acoperim cu al doilea.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore. O taiem in patratele cu latura de 5.5 cm cu un cutit bine ascutit si servim. Daca avem pate de somon in plus putem decora cuburile cu acesta.

prajitura-aperitiv-cu-somon-3

Pofta buna!

English version:

INGREDIENTS:
(for 24 squares with sides of 5.5 cm)
For the dough:
(we need 2 crusts, ingredients multiply by 2)
4 eggs
4 tbsp. flour
4 tbsp. oil
1 tbsp. boiling water
1 tsp. cream
1/2 tsp. baking powder
1 tbsp. poppy seeds
50 g smoked salmon cut into small cubes
For the filling:
400 g Philadelphia cream cheese
150 g salmon pate
200 g smoked salmon – chopped into cubes
1/2 bunch fresh herbs (dill or parsley)

Preparation:
To make the crust beat the eggs and mix them with the boling water oil, flour, baking powder, salmon and poppy seeds.

Pour the composition it in a tray (22*33 cm) lined with baking paper and bake in preheated oven at 180°C for 15-20 minutes.
Invert the crust on a damp towel, remove baking paper, then cover it with another damp towel. Repeat with second crust.
To make the cream mix all the ingredients in a blender or an electric hand whisk.
To assemble the cake take the crusts out of the towels. Put one crust on the plateau, then spread the cream over it and cover with the second crust.

Leave the cake to cool for several hours.

Cut in squares with sides of 5.5 cm with a sharp knife and serve. If we have extra salmon pate we can decorate the cake cubes with it.
Bon appetite!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *