fbpx

RETETE RECENTE

GOGOSI FRANTUZESTI DIN ALUAT OPARIT

September 4, 2012 | CATEGORIA

Daca nu avem rabdare sa preparam un aluat cu drojdie pentru gogosi, atunci apelam la acest aluat oparit, iar rezultatul va fi cat se poate de delicios.

INGREDIENTE:

150 ml lapte
50 g unt
un praf de sare
150 grame faina
2 oua
50 grame zahar pudra cu vanilie
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Punem la fiert laptele, zaharul untul si un praf de sare.

Cand dau in clocot turnam faina si amestecam pana cand aluatul se desprinde de vas. Luam oala de pe foc, si lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare.

Punem uleiul la incins. Inmuiem o lingura in acesta si luam cu ea bucati mici de aluat pe care le punem in tigaia cu ulei incins.Le prajim pana se rumenesc uniform.

Gogosile pot fi servite atat calde cat si reci cu sirop de fructe, sos de vanilie sau ciocolata sau pudrate cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Comentarii

  • Ce pofta mi-ai facut de niste gogosele………..mmm.

    • diva in bucatarie

      Draga mea, fac eu o portie mai mare…

  • N-am mai mancat gogosi de 1000 de ani!!! Cred ca ceva asemanator ne facea si bunica… nu-s chiar sigura ca aluatul era oparit, dar le punea tot cu lingura.. 🙂

    • diva in bucatarie

      Simona si gogosile cu iaurt le pun tot cu lingura. Cred ca acestea le faceau toate bunicile noastre.

  • Ce as savura una!

    • diva in bucatarie

      Rocsy, si eu cred ca imi mai fac o portie…

  • Mmm, ce bune sunt!Nu am mai mancat de mult gogosi!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Licuta. as spune ca si mie mi-a fost tare pofta cand m-am apucat sa le prepar.

  • Ce faine sunt, si ce rapide!! Chiar imi place procedeul asta, neaparat o sa le incerc si eu!Pup

    • diva in bucatarie

      Poliana, nu sunt la fel de pufoase ca cele cu drojdie, dar sunt gustoase!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *