RETETE RECENTE

PRAJITURA CU NESS SI CIOCOLATA

September 5, 2012 | CATEGORIA

PRAJITURA CU NESS SI CIOCOLATA

Daca e vorba de cafea si ciocolata, atunci reteta nu putea astepta prea mult…

INGREDIENTE:

Pentru blat:
200 g unt
450-460 g faina
4 oua
200 g zahar
2-3 linguri lapte cald
2 linguri cu varf cafea solubila (ness)
1 plic praf de copt
1 praf de sare
cateva picaturi esenta de rom
cateva picaturi esenta de cafea

Pentru crema de la cuptor:
4 oua
300 g zahar
1 plic zahar vanilat
50 g nuci tocate
2 linguri cafea tare
1 lingurita praf de cacao neagra
4-5 linguri gem de caise

Pentru topping:
3 ciocolate cu lapte
4 linguri lapte
100 ml smantana pentru frisca
100 g unt

PREPARARE:

Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider.

PRAJITURA CU NESS SI CIOCOLATA

In acest timp realizam crema pentru cuptor. Mixam bine galbenusurile cu zahar, pana devin o crema spumoasa. Adaugam nucile, zaharul vanilat, cafeaua si la sfarsit albusurile batute spuma.

PRAJITURA CU NESS SI CIOCOLATA

PRAJITURA CU NESS SI CIOCOLATA

Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Peste aluat punem gemul de caise, iar peste acesta crema realizata mai devreme.

PRAJITURA CU NESS SI CIOCOLATA

Dam prajitura la cuptorul preancalzit la 180°C pentru aproximativ 60 minute. Dupa 30 minute acoperim prajitura cu o folie de staniol pentru a nu se arde la suprafata. Facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata dupa 45 minute ( daca nu este copata o mai lasam in cuptor, facand proba la 10-15 minute – la mine s-a copt in 60 minute).
Cand o scoatem din cuptor, o punem la racit e un gratar. Partea de sus va avea aspectul unei bezele, pe care o vom sparge usor. Amestecam ciocolata topita la microunde impreuna cu 4 linguri de lapte (daca o rupem cubulete avem nevoie doar de 1 minut) cu frisca lichida si unt. Turnam crema de ciocolata peste prajitura.

PRAJITURA CU NESS SI CIOCOLATA

Pastram prajitura la frigider pana in momentul in care o servim, avand grija sa o acoperim.

Spor la lucru si sa aveti pofta!

Comentarii

  • Combinatia de ciocolata – nuca, este absoliut delicioasa! N-as mai fi avut rabdare sa stea la frigider.. 🙂
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona. Te pup

  • Mor dupa ness in dulciuri !!! 😉

    • diva in bucatarie

      Si mie imi place!!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *