Madeleine cu levantica si lamaie
Madeleine cu levantica si lamaie. Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si amestecam.

O prajitura mica si celebra, in forma de scoica cu aroma de lamaie si lavanda, este tot ce imi doresc sa am langa ceasca de cafea – daca se poate in fiecare dimineata. Sunt perfecte si la petrecerile celor mici, dar sunt convinsa ca nici adultii nu le vor ocoli…
INGREDIENTE
(pentru 16 bucati)
100 g faina + 2 linguri pentru tapetare
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita rasa lavanda alimentara
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
60 g zahar
60 g unt topit + 10 g unt rece pentru tapetare
2 oua
1 lingura suc lamaie
PREPARARE:
Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si amestecam.
Turnam sucul de lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu coaja de lamaie, un praf de sare, praf de copt si lavanda.
Punem compozitia cu o lingura in formele de madeleine tapetate cu unt si faina. Dam la cuptor in jur de 10 minute, la 200°C, sau pana devin aurii.
Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
Le servim ca atare sau tapetate cu zahar pudra.
Pofta buna!
Eu nu dau de lavanda asta nicaieri,tu de unde o iei?
Mi-as dori sa incerc prajituricile astea!
Poti cumpara de aici: http://www.pastaidevanilie.ro/17-lavanda-
Sunt foarte bune!
Chiar merita probate!
🙂
Multumesc!
Inca n-am probat forma cumparata… deci.. raman sa poftesc in continuare 🙂
Simona, daca mai fac iti trimit eu!
Lavanda gasesc mereu de vanzare in piete intre aprilie si iulie si cumpar si fie o folosesc proaspata, o congelez, prepar uleiuri din ea, lotiuni in casa, etc. O sa incerc si reteta asta, pare delicioasa!
sper sa iti placa si tie!