Afinata

18 august 2013Diva in Bucatarie

Afinata.

INGREDIENTE:
(Pentru 2 l)

1.5 kg afine
0.700 kg zahar
1 l vodka de calitate buna

PREPARARE:

Curatam afinele de codite si le spalam foarte bine sub jet de apa, apoi le lasam sa se usuce. Punem intr-un borcan mare sau o damingeana straturi de afine si de zahar, terminand cu un strat de zahar. Lasam damingeana la soare. Dupa 3 saptamani va lasa un sirop gros.

afinata-2

In acest moment adaugam vodka, infiletam bine si uitam de aceasta pentru o luna. Dupa acest interval strecuram afinata prin tifon, o punem in sticle pe care le putem inchide ermetic si le pastram in loc racoros.

afinata-3

Noroc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *