Afinata
Afinata.

INGREDIENTE:
(Pentru 2 l)
1.5 kg afine
0.700 kg zahar
1 l vodka de calitate buna
PREPARARE:
Curatam afinele de codite si le spalam foarte bine sub jet de apa, apoi le lasam sa se usuce. Punem intr-un borcan mare sau o damingeana straturi de afine si de zahar, terminand cu un strat de zahar. Lasam damingeana la soare. Dupa 3 saptamani va lasa un sirop gros.
In acest moment adaugam vodka, infiletam bine si uitam de aceasta pentru o luna. Dupa acest interval strecuram afinata prin tifon, o punem in sticle pe care le putem inchide ermetic si le pastram in loc racoros.
Noroc!
Ce bunatate!! Imi place mult aroma 😉
😉
Traiasca tata, ca el se ocupa de partea asta… alcoolica! 🙂
e bine ca are cine sa faca!
Ce faceți cu fructe rămase după ce strecurați afinata?
Oare in ce perioada a anului apar afinele!
depinde in ce zona a btarii stati. In zona de sud, in iulie sunt afine.