Salata de legume si branza la gratar

17 august 2013Diva in Bucatarie

Salata de legume si branza la gratar. Branza Halloumi este o branza semi-dura, nematurata consumata cel mai mult in tarile din jurul Marii Meditarane (Grecia, Cipru, Turcia, Liban, Siria, Israel).

Salata de legume si branza la gratar – O salata simpla, perfecta pentru o cina vara. Legumele la gratar cu putin sos pesto si branza prajita sunt o surpiza placuta pentru papilele noaste.

Am ales legume potrivite pentru a fi puse la grill (fie ca este unul folosit pe aragaz, fie ca este gratarul din curte) dar si cea mai buna branza ce se gateste in general la gratar: branza halloumi.

Branza Halloumi este o branza semi-dura, nematurata consumata cel mai mult in tarile din jurul Marii Meditarane (Grecia, Cipru, Turcia, Liban, Siria, Israel).

Pentru cei care nu gustat-o inca, va spun ca trebuie sa o faceti. Pentru toate exista un inceput.

Si acum este momentul sa trecem la un gust de care ne vom indragosti.

Branza inainte de a fi gatita la gratar nu va spune nimic, dar dupa… este ceva ce ai manca fara te mai opresti.

Ceva la care te vei gandi mereu cu pofta si iti vei dori sa o folosesti cat mai des.

Foarte important de stiut este faptul ca branza este facuta din lapte de oaie si capra, dar exista si variante in care este introdus laptele de vaca.

Punctul de topire al acestui tip de branza este foarte ridicat, de aceea se foloseste la gratar.

Eu am pregatit salata de legume cu branza halloumi la gratar special pentru cina, dar va spun ca este perfecta in orice moment al zilei. De la mic dejun, la un pranza lejer pentru cei aflati la dieta sau la un picnic.

Este o salata foarte gustaoasa, sanatoasa si usor de preparat.

salata-de-legume-si-branza-la-gratar

Acestea fiind spuse, nu va mai retin atentia si va invit sa descoperiti cea mai buna salata de legume la gratar, insotita de branza halloumi.

INGREDIENTE:

2 vinete mici-medii
4 rosii mari (de culoare rosie si galbena)
1 dovlecel mic
1 zucchini mic
200 g branza halloumi (sau orice tip de branza speciala pentru gratar)
ulei de masline
otet balsamic
1 catel de usturoi zdrobit
1 lingura de apa
1-2 linguri sos pesto
frunze de menta – pentru ornat
frunze de busuioc – pentru ornat
sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Taiem legumele si branza si le punem la prajit, pe gratar, avand grija sa le pregatim pe ambele parti.

salata-de-legume-si-branza-la-gratar-1

Cat timp se pregatesc legumele frecam usturoiul cu putina sare si ulei de masline, apoi adagam apa si sosul pesto si amestecam pana se omogenizeaza (apa o punem doar pentru a mai subtia sosul, sa fie usor de intins peste legume, nu este obligatorie).

Pe un platou aranjam felii de vinete, dovlecel, zucchini, rosii si branza, le stropim cu otet balsamic, ulei de masline si sosul pregatit mai sus, apoi piperam si saram dupa gust. Putem sa punem in straturi legumele si branza, fiecare strat in parte avand portia lui de sos, sare, piper, ulei (folosit cel mai bine din spray) si otet balsamic. Decoram cu frunze de menta si busuioc si servim.

salata-de-legume-si-branza-la-gratar-2

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *