Tarta cu ricotta, ciocolata si fructe de padure
Tarta cu ricotta, ciocolata si fructe de padure. Cu greu am fost lasata sa fac o poza, pentru ca a disparut dupa al doilea click… iar de gustat, ei da am prins si eu o lingurita!

Tarta cu ricotta, ciocolata si fructe de padure este irezistibila!
Cu greu am fost lasata sa fac o poza, pentru ca a disparut dupa al doilea click… iar de gustat, ei da am prins si eu o lingurita!
Ingrediente tarta cu ricotta, ciocolata si fructe de padure:
Pentru blat:
100 g unt
100 g zahar pudra
1 ou
250 g faina
1 praf de sare
1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema:
100 g ricotta
100 g ciocolata alba
2 linguri frisca lichida
30 g ciocolata neagra
1 lingura de lapte
Pentru decor:
fructe de padure
Mod de preparare tarta cu ricotta, ciocolata si fructe de padure:
Amestecam zaharul cu untul folosindu-ne de o lingura de lemn, pana obtinem o compozitie omogena.
Apoi adaugam oul si continuam sa amestecam pana acesta este incorporat.
Adaugam esenta de vanilie, faina si un praf de sare. Lucram putin aluatul cu mana pana devine compact, neted si nu se lipeste de maini.
Formam o bila din el, il acoperim si il dam la rece pentru 30 minute. Dupa acest interval il putem intinde intr-o folie subtire.
Cu ajutorul sucitorului luam blatul, il punem peste forma, apoi taiem surplusul de aluat. Intepam aluatul cu furculita.
Acoperim blatul cu hartie de copt peste care asezam bile ceramice pentru copt (le putem inlocui cu boabe de fasole sau orez).
Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C in jur de de 20 minute – pana se rumeneste usor.
Topim la baine marie ciocolata alba. O amestecam imediat cu 2 linguri frisca lichida, apoi cu ricotta.
Lasam crema la rece pentru 30 minute, apoi o punem peste tarta si o nivelam.
Topim ciocolata neagra cu o lingura de lapte la microunde, apoi o turnam peste crema de ricotta cu ciocolata, amestecam usor cu un bat pentru a crea efectul de marmorat, apoi decoram cu fructe de padure.
Lasam tarta la rece minim o ora inainte de a fi servita.
Pofta buna!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Wow cat de bine arata!!!
Multumesc!
Este irezistibila tarta,cu greu poti rezista!
Spune-mi te rog,pe blog afisezi castigatorii la concurs?
Multumesc pentru raspuns!
O zi buna!
Castigatorii vor fi anuntati pe blog, in continuarea postarii. Te pup!
O combinatie perfecta!Fur si eu o feliuta:)Pup!
Cu drag, te pup!
O nebunie de tartă! Ce-ți poți dori mai mult?
Multumesc!
Ce frumoasa e!! si gustoasa in mod sigur 🙂
Daca as vrea sa o fac in forma rotunda de 26 cm, e suficient sa dublez cantitatile?
Corina
Pentru umplutura da! Pentru blat subtire poti folosi cantitatile indicate mai sus!
Yamiii ce delicioasa!
Multumesc!
Din nou imi dai de lucru.. :)) Acum trebuie neaparat s-o incerc pe asta!!
Pupici
Asa ma gandeam si eu!