Sos olandez

30 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Sos olandez. Punem intr-un castron sucul de lamaie si otetul, adaugam apoi galbenusurile si sarea.

INGREDIENTE:

1 lingurita suc lamaie
1 lingurita otet de vin alb
2 galbenusuri
2 lingurite iaurt
1 varf de sare
100 g unt moale spre topit

PREPARARE:

Punem intr-un castron sucul de lamaie si otetul, adaugam apoi galbenusurile si sarea.

Amestecam cu un tel, apoi incorporam iaurtul. Asezam castronul pe un vas cu apa care fierbe si amestecam cu telul continuu, pana se ingroasa. Luam de pe foc, amestecam inca putin, pana se raceste putin vasul, apoi adaugam untul cate putin, sa nu se taie, continuand sa amestecam energic.

Il putem servi cu peste, carne – rasol de pasare sau vita, legume fierte sau oua.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *