Oua benedict

30 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Oua benedict. Pentru inceput incalzim chifla in cuptor si prajim sunca in ulei de masline.

Imi place micul dejun in dimineatile de weekend. Doar atunci reusim sa fim cu totii la masa in acelasi timp. La un moment dat aveam ideea fixa ca in fiecare sambata sau duminica sa fac omleta. Nu pot spune ca m-am plictisit de omleta dar cu cat o fac mai rar cu atat o mananc mai cu pofta. Asa am ajuns sa experimentez alte retete cu oua. Dintre toate cele incercate acestea reteta mi s-a parut mai deosebita, eleganta ca prezentare. Sper sa va placa si voua.

INGREDIENTE:

3-4 linguri sos olandez
2 oua
2 linguri otet
2 chifle taiate pe jumatate
frunze de salata verde
3 rosii cherry
2 felii sunca
1 lingura ulei de masline
sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Pentru inceput incalzim chifla in cuptor si prajim sunca in ulei de masline.
Punem salata verde pe jumatate de chifla, felii de rosii cherry, apoi sunca. Pastram la loc caldut pana facem ouale – eu le tin in cuptor, ramas cald dupa ce am incalzit chifla.

Punem apa la fiert intr-o oala. Cand incepe sa dea in clocot punem otetul si sarea. Spargem ouale unul cate unul in aceasta apa si le lasam sa fiarba 2-3 minute, astfel incat albusul sa fie intarit, dar galbenusul sa ramana inca moale. Scoatem ouale cu o lingura cu gauri, le scurgem bine si le punem peste sunca.
Condimentam cu sare si piper proaspat macinat apoi turnam sos olandez peste acestea.
Puteti orna si cu patrunjel verde daca va place.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Ouale romanesti nu se servesc cu sos olandez… cam aceasta ar fi diferenta intre ele. In plus acestea au obligatoriu sunca, dar poti pune somon afumat si e chiar delicios!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *