fbpx

RETETE RECENTE

CREMA CUSTARD

August 28, 2014 | CATEGORIA

crema-custard-diva-in-bucatarie

Crema “Custard” este crema de vanilie pe care o pregateau bunicile si mamele noastre, insa acest amestec de lapte si oua din crema pregatita pe foc este meritul bucatariei franceze, asa ca ii vom respecta denumirea. In functie de acestei creme obtinem “crema anglaise” (subtire, usor de turnat) sau “crème pâtissière” (mai groasa, folosita la umplerea eclerelor).

INGREDIENTE:

120 g zahar

50 g faina

3 galbenusuri + 1 ou

1 pastaie de vanilie

1 varf cutit sare

500 ml lapte

PREPARARE:

Punem la fiert laptele cu un varf cutit de sare si semintele din pastaia de vanilie. In acest timp mixam zaharul cu galbenusurile si oul intreg intr-un castron mare.

crema-custard-1

Adaugam faina peste aceasta compozitie si amestecam pana se omogenizeaza.

crema-custard-2

Luam laptele de pe foc inainte sa dea in clocot si il turnam peste crema de oua cu faina.

crema-custard-3

Amestecam bine, apoi punem la fiert la foc mediu si fierbem pana capata consistenta unei budinci usoare, amestecand permanent cu o lingura.

Daca nu folosim crema imediat o pastram punand direct pe aceasta o folie alimentara, astfel incat sa nu se formeze pojghita.

crema-custard-diva-in-bucatarie-0

Delicioasa!

Comentarii

  • Felicia

    Eu o fac cu amidon in loc de faina, dar nu pun si un ou intreg, as vrea sa stiu cu cat amidon se poate inlocui faina ?multumesc. !

    • diva in bucatarie

      Eu as incerca la 2 galbenusuri o lingura varfuita de amidon si una varfuita de zahar. Nu am probat cu amidon, este doar o sugestie pe care o voi incerca si eu curand.

      • Felicia

        Multumesc !

  • Carmen

    Multumesc pentru reteta. Acum m-am lamurit si eu ce inseamna custard 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *