RETETE RECENTE

VINETE PANE

August 27, 2014 | CATEGORIA

vinete-pane-0

INGREDIENTE:

2 vinete medii

3 oua

faina

pesmet – optional

sare

piper

ulei pentru prajit

 

PREPARARE:

Spalam vinetele si le taiem rondele.  Presaram sare si le lasam minim 30 minute pentru a lasa sucul amar – le punem intr-o sita sau pe un plan inclinat pentru a se scurge mai usor .

vinete-pane-1

Dupa acest interval vom sterge feliile cu un servet de bucatarie.

Batem ouale cu sare si piper si adaugam treptat faina pana rezulta un aluat putin mai consistent decat aluatul de clatite. Tavalim vinetele prin faina sau pesmet (dupa gust) apoi le dam prin aluat si le prajim in uleiul incins.

vinete-pane-2

 

vinete-pane-3

Scoatem vinetele pane  pe un servetele absorbante pentru a absorbi surplusul de ulei.

Le servim calde sau reci, cu un sos de iaurt cu usturoi, mujdei, smantana, maioneza sau sos aioli.

vinete-pane-detaliu

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *