Tarta cu crema custard si afine
Tarta cu crema custard si afine. Tarta cu crema custard si afine. Reteta tarta cu crema custard si afine. Cum se face tarta cu crema custard si afine?
Tarta cu crema custard si afine. Reteta tarta cu crema custard si afine. Cum se face tarta cu crema custard si afine?
Crema delicioasa de vanilie merge de minune cu afinele acrisoare.
Crema custard este bogata si cremoasa folosita in multe deserturi.
Consistenta acesteia depinde de cantitatea de lapte, oua si amidon folosita.
Crema de patiserie este cunoscuta si sub numele de crema custard.
Ca agent de ingrosare se poate folosi faina, amidon sau ambele.
Pentru ca sa obtii o crema delicioasa vei folosi doar lapte gras.
Il torni cald-fierbinte peste ouale amestecate cu faina, dar ai grija ca acesta sa nu dea in clocot inainte de aceasta operatiune.
In blatul de tarta trebuie sa folosesti unt gras, minim 80% grasime.
Reteta de tarta cu crema custard si afine este simpla si usor de pregatit.
Ingrediente tarta cu crema custard si afine:
Pentru blat:
(diametrul de 24cm)
200 g faina
50 g fulgi de migdale
120 g unt min 80% grasime
1 galbenus
50 g zahar
1 praf de sare
4-5 linguri apa
Pentru crema si topping:
120 g zahar
50 g faina
3 galbenusuri + 1 ou
1 pastaie de vanilie
1 varf cutit sare
500 ml lapte
250 afine
Mod de preparare tarta cu crema custard si afine:
Pentru a pregati blatul amestecam faina, fulgii de migdale macinati, untul, zaharul si un praf de sare cu mana.
Adaugam apoi galbenusul batut si treptat lingurile de apa (punem apa astfel incat aluatul obtinut prin framantare sa fie putin moale, elastic, usor de manevrat).
Lasam aluatul in frigider 30 de minute, timp in care pregatim crema. Punem la fiert laptele cu un varf cutit de sare si semintele din pastaia de vanilie.
In acest timp mixam zaharul cu galbenusurile si oul intreg intr-un castron mare. Adaugam faina peste aceasta compozitie si amestecam pana se omogenizeaza.
Luam laptele de pe foc inainte sa dea in clocot si il turnam peste crema de oua cu faina.
Amestecam bine, apoi punem la fiert la foc mediu si fierbem pana capata consistenta unei budinci lejere, amestecand permanent cu o lingura.
Intindem aluatul cu o grosime de 2 mm, il aranjam in tava si il intepam cat de des putem cu o furculita.
Punem peste blat o foaie de copt si bile ceramice sau boabe de fasole, orez, astfel incat sa impiedicam cresterea neuniforma a acestuia.
Lasam sa se coaca 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi scoatem hartia de copt si boabele si lasam sa se rumeasca usor (inca 10 minute). Cand blatul s-a racit putem pune crema.
Acoperim cu fructe, apoi o lasam la rece 1 ora – asta daca rezistati!
Sa aveti pofta!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Arata suuuper bine!!!Yumyyy
Buna seara!Untul trebuie sa fie rece sau la temperatura camerei?Multumesc!
Buna seara! Eu il scot din frigider cu 15 min. inainte de a lucra cu el.
Nu ati specificat dimensiunea tavii, sau poate nu am gasit eu. Multumesc.
multumesc pentru atentionare: 24 cm.