fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU CREMA CUSTARD SI AFINE

August 29, 2014 | CATEGORIA

tarta-cu-crema-custard-si-afine-0

tarta-cu-crema-custard-si-afine-diva-in-bucatarie-0

O tarta delicioasa, usor de pregatit, in care combinam gustul dulce al cremei custard cu gustul usor acrisor al afinelor. Este senzationala!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

200 g faina

50 g fulgi de migdale

120 g unt

1 galbenus

50 g zahar

1 praf de sare

4-5 linguri apa

Pentru crema si topping:

120 g zahar

50 g faina

3 galbenusuri + 1 ou

1 pastaie de vanilie

1 varf cutit sare

500 ml lapte

250 afine

 

PREPARARE:

Pentru a pregati blatul amestecam faina, fulgii de migdale macinati, untul, zaharul si un praf de sare cu mana.

tarta-cu-crema-custard-si-afine-1

Adaugam apoi galbenusul batut si treptat lingurile de apa (punem apa astfel incat aluatul obtinut prin framantare sa fie putin moale, elastic, usor de manevrat). Lasam aluatul in frigider 30 de minute, timp in care pregatim crema. Punem la fiert laptele cu un varf cutit de sare si semintele din pastaia de vanilie. In acest timp mixam zaharul cu galbenusurile si oul intreg intr-un castron mare. Adaugam faina peste aceasta compozitie si amestecam pana se omogenizeaza. Luam laptele de pe foc inainte sa dea in clocot si il turnam peste crema de oua cu faina.

crema-custard-3

Amestecam bine, apoi punem la fiert la foc mediu si fierbem pana capata consistenta unei budinci lejere, amestecand permanent cu o lingura.

Intindem aluatul cu o grosime de 2 mm, il aranjam in tava si il intepam cat de des putem cu o furculita. Punem peste blat o foaie de copt si bile ceramice sau boabe de fasole, orez, astfel incat sa impiedicam cresterea neuniforma a acestuia.

tarta-cu-crema-custard-si-afine-2

Lasam sa se coaca 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi scoatem hartia de copt si boabele si lasam sa se rumeasca usor (inca 10 minute). Cand blatul s-a racit putem pune crema.

tarta-cu-crema-custard-si-afine-3

Acoperim cu fructe, apoi o  lasam la rece 1 ora – asta daca rezistati!

tarta-cu-crema-custard-si-afine-diva-in-bucatarie

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Arata suuuper bine!!!Yumyyy

  • mioara

    Buna seara!Untul trebuie sa fie rece sau la temperatura camerei?Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *