Crema custard

28 august 2014Diva in Bucatarie

Crema custard. Punem la fiert laptele cu un varf cutit de sare si semintele din pastaia de vanilie. In acest timp mixam zaharul cu galbenusurile si oul intreg intr-un castron mare.

Crema „Custard” este crema de vanilie pe care o pregateau bunicile si mamele noastre, insa acest amestec de lapte si oua din crema pregatita pe foc este meritul bucatariei franceze, asa ca ii vom respecta denumirea. In functie de acestei creme obtinem „crema anglaise” (subtire, usor de turnat) sau „crème pâtissière” (mai groasa, folosita la umplerea eclerelor).

INGREDIENTE:

120 g zahar

50 g faina

3 galbenusuri + 1 ou

1 pastaie de vanilie

1 varf cutit sare

500 ml lapte

PREPARARE:

Punem la fiert laptele cu un varf cutit de sare si semintele din pastaia de vanilie. In acest timp mixam zaharul cu galbenusurile si oul intreg intr-un castron mare.

crema-custard-1

Adaugam faina peste aceasta compozitie si amestecam pana se omogenizeaza.

crema-custard-2

Luam laptele de pe foc inainte sa dea in clocot si il turnam peste crema de oua cu faina.

crema-custard-3

Amestecam bine, apoi punem la fiert la foc mediu si fierbem pana capata consistenta unei budinci usoare, amestecand permanent cu o lingura.

Daca nu folosim crema imediat o pastram punand direct pe aceasta o folie alimentara, astfel incat sa nu se formeze pojghita.

crema-custard-diva-in-bucatarie-0

Delicioasa!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Eu o fac cu amidon in loc de faina, dar nu pun si un ou intreg, as vrea sa stiu cu cat amidon se poate inlocui faina ?multumesc. !

    1. Eu as incerca la 2 galbenusuri o lingura varfuita de amidon si una varfuita de zahar. Nu am probat cu amidon, este doar o sugestie pe care o voi incerca si eu curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *