Midii in sos de vin si sofran
Midii in sos de vin si sofran. Le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite, plus 100 ml vin alb si patrunjel verde (pastram cateva frunze pentru decorul final).
Cand am primit pachetul cu produse pentru testat de la Sea-Way.ro cel mai mult m-am bucurat de midii. Aveam de mult timp o reteta pe care doream sa o pregatesc, asa ca pot spune clar ca mi-au citit gandurile. Sunt sigura ca aceasta reteta o sa va cucereasca, este una din cele mai bune pe care le-am gustat. Si daca veti avea musafiri care iubesc fructele de mare sunt sigura ca ii veti impresiona cu aceasta reteta…
INGREDIENTE:
1 kg midii
200 ml vin alb
1 legatura patrunjel
1 ceapa medie tocata marunt
2 catei usturoi tocat marunt
60 g unt
50 ml supa legume
2 g sofran
200 ml smantana pentru gatit
2 galbenusri de ou
sare
piper
PREPARARE:
Pentru inceput spalam foarte bine midiile sub jet de apa rece.
Le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite, plus 100 ml vin alb si patrunjel verde (pastram cateva frunze pentru decorul final).
Punem capacul si lasam sa fiarba 5 minute la foc mare. Dupa acest interval luam de pe foc, scoatem midiile din apa, le desfacem si pastram jumatatile in care in care raman midiile. Le vom aranja intr-un vas si le lasam la caldura mica, constanta, putin sa astepte pregatirea sosului (eu le-am pus in cuptor la 100°C cu usa deschisa pe jumatate).
Punem ceapa la calit in untul topit. Cand aceasta este scticloasa si moale adaugam usturoiul tocat.
Calim putin si usturoiul, apoi stingem cu vin si supa de legume si adaugam sofranul.
Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam galbenusurile batute cu smantana.
Lasam pe foc inca putin (maxim 1 minut) apoi luam sosul de pe foc si il turnam peste midii. Putem sa il strecuram, sa nu contina ceapa si usturoi daca vrem sa arate ca un sos mai delicat, insa mie imi place exact asa cum a fost pregatit.
Presaram ptarunjel verde proaspat tocat si servim imediat.
Pofta buna!
Asta e un adevarat rasfat , zau !! <3
Multumesc, Adina!
Vai ce pofta mi-ai facut…ador scoicile
Multumesc!
Super arata!! Voi incerca reteta!
😉