Clatite bucovinene cu branza si stafide
Clatite bucovinene cu branza si stafide
Clatitele umplute cu branza si stafide, date la cuptor si imbracate in sos dulce de smantana sunt o nebunie! Eu le-am incercat de curand pentru un proiect si mi-au placut mult.
INGREDIENTE:
7-8 clatite
300 g branza de vaci
4-5 linguri zahar tos
2 pachete zahar vanilat
1 ou
3 linguri stafide
esenta de rom
coaja rasa de portocale
400 g smantana
3-4 linguri zahar pudra
Mod de preparare clatite bucovinene cu branza si stafide
Amestecam branza de vaci cu oul, stafidele, esenta de rom, putina coaja rasa de portocale si cele doua tipuri de zahar (tos si vanilat).
Ungem clatitele cu aceata compozitie, le rulam si le strangem la capete, apoi le punem intr-un vas termorezistent.
Turnam peste acestea smantana amestecata cu zahar pudra si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pana acestea se umfla si incep sa se rumneasca usor (in jur de 20-30 minute).
Le servim caldute!
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Astea-s bune, bune si iar bune!!!
Emoticon care saliveaza! 🙂
😉
O portie bucovineana, care sunt sigura ca ar face deliciul oricui ar incerca-o, din orice colt al lumii.Super pofticioasa !
🙂
De cand n-am mai mancat… Mama ne facea mereu cand eram mici.. 🙂
Asa este!!!